Ναυτιλιακά - Μεταφορές

17/11/2015 - 07:07

GreTIA-Ανάπτυξη Πράσινων Μεταφορών στο Νησιωτικό Χώρο - 2η διαβούλευση στη Λέσβο

Σ

τα πλαίσια του Προγράµµατος GreTIA-Ανάπτυξη Πράσινων Μεταφορών στο Νησιωτικό Χώρο διοργανώνεται η 2 η ∆ηµόσια διαβούλευση στο νησί της Λέσβου, στις 18 Νοεµβρίου 2015, ώρα 15:00 - 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (Π. Κουντουριώτου 1).

 

Το GRETIA χρηµατοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, µε συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόγραµµα GRETIA συνεργάζονται τα ακόλουθα τµήµατα:

• Τµήµα Ναυτιλίας και Επιχειρηµατικών Υπηρεσιών, Εργαστήριο Λήψης Αποφάσεων και Μεταφορών, Πανεπιστήµιο Αιγαίου – Υπεύθυνος Έργου. • Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων, Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών Πανεπιστήµιο Αιγαίου. • Τµήµα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήµιο Αιγαίου. • Τµήµα Οικονοµικής Επιστήµης, Πανεπιστήµιο Πειραιώς. • Department of Geography, University of California, Santa Barbara.

 

Σύγχρονες πολιτικές αποφάσεις και µέτρα προωθούν τις πράσινες µεταφορές και τη δηµιουργία πράσινων νησιών. Η παρούσα διαβούλευση έχει ως στόχο την παρουσίαση των ευρηµάτων του έργου µε στόχο:

• την ανάπτυξη των πράσινων µεταφορικών συστηµάτων στο νησιωτικό χώρο,

• την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς και

• την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών, της ευηµερίας και της βιώσιµης ανάπτυξης της περιοχής του Β. Αιγαίου.

Απώτερος στόχος της διαβούλευσης είναι η αξιοποίηση των απόψεων των φορέων και ειδικών των µεταφορών, του τουρισµού και του περιβάλλοντος της Λέσβου για τη δηµιουργία και τη λειτουργία δικτύου φορέων-κοινωνικών εταίρων, µε στόχο τόσο τη διάδοση-χρησιµοποίηση των αποτελεσµάτων του έργου όσο και την από κοινού συµµετοχή σε νέα έργα αµοιβαίου ενδιαφέροντος. Ευελπιστούµε ότι θα µας τιµήσετε µε την παρουσία σας και την ενεργή συµµετοχή σας στη συζήτηση. Με εκτίµηση, Αµαλία Πολυδωροπούλου Καθηγήτρια Τµήµατος Ναυτιλίας και Επιχειρηµατικών Υπηρεσιών Πανεπιστήµιο Αιγαίου Επιστηµονικά Υπεύθυνη

Μοιράσου το άρθρο!