Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/02/2021 - 16:05

H Fraport Greece για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Μυτιλήνης

 

Η Fraport Greece ολοκλήρωσε τις αναβαθμίσεις και παραδίδει στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο, τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, 14 καινούργια αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες, περισσότερες ανέσεις και ενισχυμένη ασφάλεια.


Η συγκεκριμένη επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια ήταν αδιάκοπες και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια, παρά την ψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

To επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ της Fraport Greece, που μεταμόρφωσε τα αεροδρόμια, περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.
 

 


Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης»
Ολοκλήρωση Έργου: 2020

1. Κατασκευή νέου αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 m2
2. Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού
3. Κατασκευή νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων
4. Κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος
5. 30% αύξηση των σημείων check-in (από 7 σε 9)
6. Εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών
7. Κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών
8. Κατασκευή νέου περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων

www.mjt-airport.gr

 

 

Μοιράσου το άρθρο!