Ναυτιλιακά - Μεταφορές

04/06/2022 - 16:01

"Χάσαμε" την Θεσσαλονίκη..... "βρήκαμε" το Σίγρι...

Για δεύτερη χρονιά διακόπτεται για την καλοκαιρινή περίοδο το δρομολόγιο σύνδεσης της Μυτιλήνης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο.

Η σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε μετά από 7 χρόνια διακοπής, στις αρχές του 2021 ωστόσο μόνο για τους χειμερινούς μήνες αφού το καλοκαίρι το δρομολόγιο διακόπτεται.

Η γραμμή τους χειμερινούς μήνες είναι επιδοτούμενη και από το Υπουργείο εκτιμήθηκε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση μπορεί να εξυπηρετήσει το λειτουργικό κόστος του ταξιδιού, η επιδότηση θα διακόπτεται. Όμως διακόπτεται και το δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη  και η σύνδεση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου ενσωματώνεται στο δρομολόγιο της Καβάλας.

«Είναι λυπηρό που για ακόμα  ένα καλοκαίρι σταματά μία τόσο δυναμική γραμμή που την θέλουν και οι Θεσσαλονικείς και η ευρύτερη περιοχή που καλύπτεται αλλά και οι νησιώτες. Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβο και το Επιμελητήριο πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

«Είναι πάντα στις προτεραιότητές μας η διατήρηση όλο το χρόνο αυτής της γραμμής και είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να υπερκεραστούν για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη σύνδεση και το καλοκαίρι»  σημείωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς.

 

To θετικό νέο είναι ότι την  ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Ιουνίου επιστρέψει  η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σίγρι. 

Το  δρομολόγιο για φέτος στη γραμμή Πειραιάς – Μύκονος – Μεστά Χίου – Σίγρι Λέσβου θα πραγματοποιεί το Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star  Chios

Μοιράσου το άρθρο!