Ναυτιλιακά - Μεταφορές

04/02/2022 - 13:30

Χωρίς τεστ και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα

Θ. Πλεύρης: Από τις 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου «η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ».

 

Β. Κικίλιας για άρση υποχρέωσης διενέργειας τεστ: Η Ελλάδα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες της

Βήμα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς την χώρα, αποτελεί η απόφαση του υπ. Υγείας για άρση της υποχρέωσης διενέργειας τεστ για τους πολίτες με ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, διευκολύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου. Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες της χώρας μας και αυτό θα πράξει και φέτος».

Μοιράσου το άρθρο!