Ναυτιλιακά - Μεταφορές

07/11/2018 - 05:51

Μυτιλήνη - Μόσχα ( ; )

Το ενδεχόμενο σύνδεσης ελληνικών πόλεων μεταξύ αυτών και της Μυτιλήνης με Ρωσικές πόλεις, το καλοκαίρι του 2019, εξετάζει σοβαρά η γνωστή ελληνικών συμφερόντων αεροπορική εταιρεία ELLINAIR.
Σύμφωνα με έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ήδη η εταιρεία εξασφάλισε το δικαίωμα για πτήσεις σε έξι περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Μυτιλήνη, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Κω και Σκιάθο. Η εξασφάλιση του δικαιώματος, δεν σημαίνει απαραίτητα και πραγματοποίηση των πτήσεων. Δείχνει, όμως, τις προθέσεις της εταιρείας, για διερεύνηση μιας ενδεχόμενης σύνδεσης και της ανταπόκρισης που θα μπορούσε αυτή να έχει στους επισκέπτες της χώρας μας.

Ειδικά για τη Μυτιλήνη, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο προγραμματισμός αν τελικά ευδοκιμήσει η προσπάθεια, είναι για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, που θα συνδέει τη Μυτιλήνη με τη Ρωσική πρωτεύουσα τη Μόσχα, με αεροσκάφη τύπου Α320 και έναρξη των δρομολογίων από την 1η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, επισήμανε σχετικά ότι γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες των φορέων της Λέσβου για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών, μέχρι στιγμής, όμως, οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

«Γνωρίζουμε ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Ellinair, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση ενός αεροσκάφους το καλοκαίρι, που θα συνδέει τη Μόσχα με τη Μυτιλήνη. Το γεγονός ότι δηλώθηκε το δρομολόγιο στην ΥΠΑ, είναι ένα πολύ θετικό βήμα, τίποτα, όμως, βέβαιο. Το αν τελικά ευοδωθεί η προσπάθεια, θα το γνωρίζουμε την άνοιξη, το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον για σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Ρωσία. Στο παρελθόν υπήρξαν διάφορες διερευνητικές συζητήσεις και κινήσεις από την πλευρά μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, χωρίς αξιόλογο και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ΑΡΧΗ

Η Λέσβος μπορεί να μην διαθέτει την υποδομή για να υποδεχθεί τους Ρώσους μεγιστάνες, που συνήθως επιλέγουν να ταξιδέψουν σε περιοχές που διαθέτουν εξεζητημένες ξενοδοχειακές υποδομές, μπορεί, όμως, να φιλοξενήσει τους τουρίστες, που ανήκουν στα μεσαία εισοδήματα. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, θεωρώ ότι αν τελικά προχωρήσει η σύνδεση με τη Μόσχα, θα αποτελέσει μία πολύ καλή αρχή, για να μπούμε και στη Ρωσική αγορά».

 

πηγη: εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!