Ναυτιλιακά - Μεταφορές

22/06/2014 - 20:53

Νέα ταλαιπωρία για επιβάτες του «European Express»

 
Νέα ταλαιπωρία για επιβάτες του «European Express»
Δεν είναι η πρώτη φορά που το 39 χρονών πλοίο παρουσιάζει πρόβλημα.
           
Για πολλοστή φορά ταλαιπωρούνται οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «European Express», με σημαία Κύπρου, της ΝΕΛ, καθώς το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε βλάβη στον καταπέλτη του. Το πλοίο στις 4 το απόγευμα είχε αποπλεύσει απο το Βαθύ Σάμου για προγραμματισμένο δρομολόγιο Καρλόβασι-Φούρνους-Αγιο Κήρυκο- Εύδηλο -Σύρο- Πειραιά. Λόγω της βλάβης όμως, ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο Βαθύ, με αποτέλεσμα οι 45 επιβάτες που επέβαιναν σ' αυτό αλλά και όσοι επρόκειτο να επιβιβαστούν από τα υπόλοιπα λιμάνια, να υποστούν ταλαιπωρία. Το πλοίο παραμένει στο Βαθύ, όπου ελέγχεται η βλάβη προκειμένου να αποκατασταθεί.
 
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το 39 χρονών πλοίο παρουσιάζει πρόβλημα. Τον Νοέμβριο του 2013 είχε παρουσιαστεί βλάβη στο υδραυλικό σύστημα ανύψωσης της μπουκαπόρτας και για να αποπλεύσει την έδεσαν με κάβο. Τον Ιανουάριο του 2014 απαγορεύτηκε ο απόπλους του και στη συνέχεια βγήκε εκτός δρομολογίων γιατί ύστερα από επιθεώρηση, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής και μη συμμόρφωση με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης. Τον Μάιο του 2014 παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ είχε αναχωρήσει από Εύδηλο για Άγιο Κήρυκο.
 
Λόγω των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζει το «European Express» οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές αλλά και οι κάτοικοι, πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και έχουν ζητήσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
 
 
 
Χριστίνα Παπασταθοπούλου/efsyn.gr

Μοιράσου το άρθρο!