Ναυτιλιακά - Μεταφορές

11/05/2015 - 17:36

Ντροπή! Το Υπουργείο θεατής στο δράμα των ναυτικών του πλοίου Μυτιλήνη

>Διαβάστε και θαυμάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας... πρώτη φορά Αριστερά ! ! !: 

 

Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού για το πλοίο Μυτιλήνη:

"Το Υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθεί και παρεμβαίνει διαρκώς για την επίλυση του προβλήματος των 47 απλήρωτων ναυτικών του πλοίου Μυτιλήνη το οποίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Καρλοβασίου Σάμου για πολλούς μήνες λόγω μηχανικής βλάβης. Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τις δυνατότητες για την επίλυση του προβλήματος, καλώντας για μια ακόμα φορά την εταιρία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και τους νησιώτες"


Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών των ναυτεργατών του πλοίου «Μυτιλήνη», οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 19 Φλεβάρη, απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

 
Το «Μυτιλήνη» λόγω βλάβης βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβάσου από τις 5 Φλεβάρη.
 
Την Κυριακή, ύστερα από παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου, δόθηκε προσωρινή λύση αφού εξασφαλίστηκε διανυκτέρευση των ναυτεργατών σε ξενοδοχείο για την Κυριακή το βράδυ, καθώς και υπόσχεση για ανεφοδιασμό τους με καύσιμα τη Δευτέρα το πρωί.
 
Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, «το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει αφήσει το πλοίο δύο φορές χωρίς καύσιμα, με αποτέλεσμα το πλοίο να σβήσει τελείως. Αποκορύφωμα ήταν το Σάββατο 9 Μάη όπου οι εργαζόμενοι διανυκτέρευσαν στο πλοίο χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή κλπ. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα συνολικά κρίνουμε ότι είναι αισθητά επιδεινωμένη: Δεν έχουν ρεύμα, νερό, καθαρό αέρα, τη δυνατότητα να μαγειρέψουν, τρόφιμα έχουν καταστραφεί αφού δεν λειτουργούσαν τα ψυγεία. Έχουν προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής. Διαπιστώσεις που έχει κάνει σε γενικές γραμμές και το Λιμεναρχείο σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Σάββατο. Εξαιτίας όλων αυτών θεωρούμε ότι εγκυμονούν κίνδυνοι τόσο ατυχήματος στο πλοίο, αλλά και άμεσοι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των ναυτεργατών λόγω αυτών των ελλείψεων».
 
Υπογραμμίζει ακόμα τις ευθύνες του υπουργείου και της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «συνεχίζουν την ίδια πολιτική από εκεί που την παρέλαβαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση. Δεν κάνουν καμιά παρέμβαση. Με την πολιτική τους λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, οι οποίοι έχουν ομήρους τους ναυτεργάτες του πλοίου "Μυτιλήνη" και όχι μόνο».

 

Μοιράσου το άρθρο!