Ναυτιλιακά - Μεταφορές

11/09/2014 - 05:26

Όλα έτοιμα για την Πύλη Εισόδου στην Πέτρα (βίντεο)

yle="margin-left:-9.0pt;"> 

   Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου ολοκλήρωσε τις εργασίες και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Καβάκι της Πέτρας, όπου θα λειτουργήσει η νέα πύλη εισόδου επισκεπτών.

   Η δημιουργία της νέας πύλης στο βόρειο τμήμα του νησιού ήταν όνειρο και επιδίωξη πολλών ετών. Η συγκεκριμένη θέση στο λιμάνι της Πέτρας επελέγη με συμφωνία των κατοίκων, των παραγόντων και των φορέων της Πέτρας και του Μολύβου.

   Το όλο έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του Σκουταριώτη ομογενούς από τον Καναδά, κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη. Εκπρόσωποί του διαχειρίστηκαν την οικονομική του προσφορά (υπόσχεση ήταν να διαθέσει €100.000) και είχαν την ευθύνη της κατασκευής του κτιρίου.

   Το Λιμενικό Ταμείο χρηματοδότησε όλες τις υπόλοιπες εργασίες δαπανώντας μέχρι σήμερα το ποσό των €90.000.

   Την επίπλωση και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό κάλυψε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά (Ο.Λ.Π.) με €15.000, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οποίου, κ. Γ. Ανωμερίτης ανταποκρίθηκε άμεσα και έμπρακτα σε αίτημά μας.

   Παράλληλα με την πορεία των εργασιών για την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων με επίπονες και επίμονες προσπάθειες, με τη συνεχή και ανεκτίμητη βοήθεια του συμπατριώτη  μας Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Αθανασίου, επετεύχθη η λειτουργία της πύλης εισόδου που υπογράφεται από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ.  Μαυραγάνη, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Β. Κικίλια και τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 2250/Β’/19-08-14.

   Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια πραγματοποιούμε την Παρασκευή 12-09-2014 και ώρα 18:30 στο Καβάκι Πέτρας τα εγκαίνια και την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της νέας πύλης εισόδου, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της Λέσβου γενικότερα, αρκεί όλοι έμπρακτα να εργαστούμε και να συνεργαστούμε χωρίς αντιπαλότητες και άσκοπες φιλοδοξίες.

    

                                                Ο  Πρόεδρος

                                                                                            της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου

 

 

                                                                                                 ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!