Ναυτιλιακά - Μεταφορές

19/05/2022 - 08:37

Περιπέτεια για τους επιβάτες του "Νήσος Σάμος" - Το πλοίο κόλλησε!

YP EN

Η ακαταλληλότητα του λιμανιού της Χίου φάνηκε για άλλη μια φορά σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, καθώς από τα ξημερώματα, το πλοίο "Νήσος Σάμος", προερχόμενο από τον Πειραιά, προσπαθεί να δέσει αλλά το εμποδίζουν οι βόρειοι άνεμοι. Το πλοίο έχει ρίξει άγκυρα υποβοηθείται από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά, πλην όμως αδυνατεί, μέχρι στιγμής, να δέσει στην προβλήτα. 

Οι ισχυροί βοριάδες το έχουν μετατοπίσει πιο νότια από το σημείο πρόσδεσης, στο ύψος του παλιού "Αστέρα", και παρά τις προσπάθειες δύο ρυμουλκών δυόμιση ώρες μετά φαίνεται ακινητοποιημένο. Υπάρχει δε κίνδυνος να "κολλήσει" στο γνωστό σημείο του λιμανιού της Χίου όπου υπάρχει βράχος.

Το "Ν. Σάμος" μεταφέρει συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα (για τη Χίο 180 επιβάτες, 50 φορτηγά, 33 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 11 δίκυκλα). Ο τακτικός καπετάνιος του, συμπατριώτης μας Γιώργος Αρβανίτης, έχει 15νθήμερη άδεια και βρίσκεται από νωρίς στην προκυμάια Χίου, προσπαθώντας κι εκείνος να βοηθήσει τον Βαγγέλη Δημητρακάκη, τον Πλοίαρχο που έκανε το πρώτο του ταξίδι με το εν λόγω πλοίο, το οποίο όπως εξήγησε ο κ. Αρβανίτης στο "Ραδιο Αλήθεια" είναι μονοτίμονο, δύσκολο και σε συνδυασμό με το προβληματικό λιμάνι δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία χειρισμώς πρόσδεσης και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Κοντά στο πλοίο βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό προκειμένου να επιχειρήσει την αποκόλληση του πλοίου.

Το πλοίο έχει τελικό προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.    Το "Νήσος Σάμος" εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά Χίο και Μυτιλήνη.

 

πηγη:

https://www.alithia.gr/

Μοιράσου το άρθρο!