Ναυτιλιακά - Μεταφορές

10/11/2021 - 06:45

Προσέκρουσε στο λιμάνι το «Νήσος Σάμος» - Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το Ε/Γ-Ο/Γ ''Ν. ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396 στον προβλήτα λιμένα ν. Χίου προκαλώντας υλικές ζημίες σε μεγάλο τμήμα του εν λόγω κρηπιδώματος, με  299 επιβάτες, 72 Φορτηγά , 46 Ι.Χ. και 18 Δ/Κ εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Χίο – Ψαρά – Πειραιά.

Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπου δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της μηχανής ούτε εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ''Ν. ΣΑΜΟΣ'' απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με ενδιάμεσο λιμένα ν. Ψαρών μετά επιβατών και οχημάτων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ψ

 up date Με τετράωρη ταλαιπωρία των επιβατών αποπλέει από τη Χίο το “Νήσος Σάμος”

 από την ιστοσελίδα της Χίου  astraparis.gr 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 01:08 (Τετάρτη) Μετά το δοκιμαστικό που έκανε το Νήσος Σάμος, δηλαδή μια ελάχιστη απομάκρυνση από την προβλήτα και επαναφορά του στο ίδιο σημείο, δόθηκε το «πράσινο φως», λίγο πριν τη μία μετά  τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, για την επιβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων στο πλοίο.

Ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και οι τεχνικοί έκριναν ότι ήταν ασφαλές να αποπλεύσει το πλοίο κι εκείνο που τελικά έμεινε ήταν η σχεδόν τετράωρη ταλαιπωρία τω επιβατών, περίπου 300 που περίμεναν στη Χίο, αλλά και των άλλων που είχαν επιβιβασθεί στην Μυτιλή

Μοιράσου το άρθρο!