Ναυτιλιακά - Μεταφορές

04/10/2012 - 07:05

Συμφωνία Grimaldi-ΝΕΛ για Αδριατική και στο βάθος...τα δρομολόγια στο Αιγαίο

Συμφωνία Grimaldi - ΝΕΛ για Αδριατική και στο βάθος… τα δρομολόγια στο Αιγαίο

H

αναζήτηση συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης  είναι εκ των ων ουκ άνευ  προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.Στο πλαίσιο  αυτό ο Όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη ΝΕΛ για στενή συνεργασία τόσο στη γραμμή Μπρίντεζι -Ηγουμενίτσα- όσο και στην Τουρκία και τα Βαλκάνια όπου δραστηριοποιείται η ελληνική εταιρεία.

Η  ισχύς  της συμφωνίας αρχίζει από σήμερα 3 Οκτωβρίου με ημερήσια δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντεζι- Ηγουμενίτσα :  από Δευτέρα έως Σάββατο στα 19.00 με προσέγγιση στην Ηγουμενίτσα την επόμενη ημέρα στα  04.00 το πρωϊ.
 
Την Κυριακή  αναχώρηση στις 13.00 με άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 22.00.
 
Οι αναχωρήσεις  από Ηγουμενίτσα  θα είναι καθημερινές  στη 01.00.
 
Τα δρομολόγια  εκτελούν ήδη  τα δύο υπερσύγχρονα πλοία ro/pax, του  Ομίλου Grimaldi, του «Sorrento» και του  «Florencia» που κατασκευάστηκαν το 2003 και το 2005, αντίστοιχα.
 
Με υπηρεσιακή  ταχύτητα 23 κόμβων έχουν μεταφορική ικανότητα πάνω από 950 επιβάτες το καθένα.
 
Οι δύο εταιρείες  ανακοίνωσαν ήδη ειδική έκπτωση  ύψους 100 ευρώ  από σήμερα σε κάθε φορτηγό ή ρυμουλκούμενο, προκειμένου  να προσελκύσουν νέους πελάτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.
 
Εμπορικά η  ΝΕΛ θα συμβάλει στην ενίσχυση  της  οργάνωσης του ιταλικού  ομίλου στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας  στις γραμμές της  Ελλάδας, της  Τουρκίας και των Βαλκανίων.
Ιδιαίτερο βάρος  ια δοθεί και την καλοκαιρινή  περίοδο  με ενίσχυση της παρουσίας των δύο εταιρειών στο Αιγαίο προκειμένου να καλυφθούν οι  αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες.
Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi ήρθε τρεις ημέρες πριν τη συζήτηση στο αρμόδιο δικαστήριο στη Μυτιλήνη της αίτησης της ΝΕΛ με την επικύρωση της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τους πιστωτές της.
Η συμφωνία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στη Νάπολη, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου  της NEL, Γιάννη Αβραντίνη και του  προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Grimaldi, Εμανουέλε Γκριμάλντι.
 
 
πηγη: Πρώτο Θέμα

Μοιράσου το άρθρο!