Ναυτιλιακά - Μεταφορές

24/11/2013 - 07:07

Τα χάλια μας! Έδεσαν τον καταπέλτη με τον κάβο του πλοίου! Ναυτιλία 2013!

yle="text-align: justify;">Πληρώνονται από την ελληνική πολιτεία με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εκτελούν ασφαλή δρομολόγια με ασφαλή πλοία. Όσο όμως κι αν θέλεις να αποδείξεις ότι όλα βαίνουν καλώς… θα έρθει από μόνη της η στιγμή για να σε προδώσει.
Και αυτό συνέβη στο πλοίο European Express, καθώς στην προσπάθειά του να αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου για Βαθύ Σάμου διαπιστώθηκε ζημιά στο υδραυλικό σύστημα ανέλκυσης της μπουκαπόρτας με αποτέλεσμα το πλοίο να μην μπορεί να την σηκώσει και να αποπλεύσει.
Προς επίλυση της κατάστασης  όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr  το πλήρωμα έσπευσε να δέσει «πρόχειρα» την μπουκαπόρτα με τον κάβο του πλοίου και να επιτύχει την ανέλκυση. Αυτό ναι μεν κατέστη εφικτό, λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, το Λιμεναρχείο Χίου δεν ενέκρινε την… πατέντα που επινοήθηκε και μετά από συνεχή επικοινωνία στο πλοίο δεν επετράπη ο απόπλους του.
Έτσι, το European Exrpess εκτέλεσε και πάλι ελιγμούς πρόσδεσης και την ώρα που η μπουκαπόρτα άρχισε να κατεβαίνει, ο κάβος αποδείχθηκε… αδύναμος με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους το πρόβλημα όταν η μπουκαπόρτα με δύναμη χτύπησε το κράσπεδο.
Από το πλοίο κατέβηκαν οι υπεύθυνοι και ξεκίνησαν επαφές με το Λιμεναρχείο Χίου, το οποίο ήταν ανένδοτο να επιτρέψει τον απόπλου. Μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν καθώς ήταν περισσότερο από προφανής η ανάγκη να επισκευαστεί με μόνιμο τρόπο η βλάβη και να εγκριθεί από εμπειρογνώμονα του Λιμενικού.

Πέραν των παραπάνω βέβαια, η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα στο άλλοτε κύρος της… καθώς ανάμεσα στους μάρτυρες του περιστατικού συζητήθηκε η τύχη της εταιρίας σήμερα, που απέχει παρασάγγας από την εταιρία που εξυπηρετούσε τη γραμμή τη δεκαετία του 90’ και του 2000.

Παράλληλα τονίζει η ιστοσελίδα politischios.gr, το υπουργείο και ο υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης από το βίντεο μπορούν να εξάγουν τα δικά τους ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο, την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχουν τα πλοία που εκτελούν τις άγονες γραμμές, αλλά και να διαπιστώσουν οι πολίτες πως το υπουργείο επιλέγει να ξοδέψει τα λιγοστά χρήματα που η τρόϊκα του επιτρέπει να διαθέτει για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών γραμμών μεταξύ των νησιών.

Μιλτιάδη… αναμένουμε!

 

Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής:

Απογευματινές ώρες χθες (Σάββατο 23/11/2013), κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι της Χίου, προκλήθηκε θραύση στο αριστερό συρματόσχοινο του καταπέλτη φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και  επιβατών, με αποτέλεσμα την πτώση του στο λιμένα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε υλικές ζημιές ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS».
Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 16:00 για Βαθύ Σάμου-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη και επέβαιναν 46 επιβάτες ενώ κατόπιν προσκόμισεως σχετικής έγκρισης από τη σημαία του, απέπλευσε την 20:10.

Μοιράσου το άρθρο!