Ναυτιλιακά - Μεταφορές

19/08/2021 - 08:02

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ''AQUA STAR''  λόγω βλάβης στον καταπέλτη

   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ  ''AQUA STAR''  Ν.Π. 12513, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά την διαδικασία απόπλου του από τον  οικείο λιμένα.

      Το  ''AQUA STAR'' είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου και είχε προσεγγίσει τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Μύρινας και θα απέπλεε για τον λιμένα Καβάλας με  516 επιβάτες, 164 ΙΧΕ και 5 δίκυκλα.

     Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά την αποκατάστασή της, τον έλεγχο του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου, με τους προαναφερόμενους επιβάτες.

 

up date 

Aποκαταστάθηκε στις 19:15 το απόγευμα η βλάβη στον κεντρικό καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Aqua Star που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο στις 12:30 το μεσημέρι. Το πλοίο με 516 επιβάτες και 164 οχήματα αναχώρησε για την Καβάλα.

Το Aqua Star εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο - 'Αγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας στο ΥΝΑΠΝ

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου συνυπογράφουν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος  Βλαττάς Λαμπρινός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή.

Στην επιστολή τους, ο Έπαρχος και οι Δήμαρχοι των δύο νησιών ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός, αλλά και όσοι άλλοι μετακινούμενοι εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιβατών οι οποίοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο πλοίο σε άλλο προορισμό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να μεταβούν αρχικά.

Και το σημαντικότερο, δεδομένης της πρόσφατης βλάβης, εγείρονται και ζητήματα και για την ασφάλεια των επιβατών.

Ως εκ τούτου, ζητείται η επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του Υπουργείου και η άμεση αντικατάστασή του, με δρομολόγηση πλοίου ικανού να εκτελεί απρόσκοπτα τα δρομολόγια στο υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν και έως ότου βρεθεί οριστική λύση.  

Οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών  να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

 

Μοιράσου το άρθρο!