Ναυτιλιακά - Μεταφορές

05/04/2012 - 17:39

Δικαστικές Διώξεις NEL Lines εναντίον της δημοτικής αρχής Λήμνου!!! Κλίμα τρομοκρατίας

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 μετά την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, κατόπιν των αυξανόμενων καταγγελιών για τις απαράδεκτες συνθήκες ταξιδιού, τις συνεχείς καθυστερήσεις, την ταλαιπωρία επιβατών και επαγγελματιών και με την ενεργό στήριξη όλων των κατοίκων αλλά και των απόδημων Λημνιών ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της Λήμνου, που ανέδειξαν το σοβαρότατο πρόβλημα του νησιού μας.

Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, τυχαία ανακαλύψαμε ότι στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης συζητείται αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στις 17 Φεβρουαρίου 2012, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου κατά του Δήμου Λήμνου, του Δημάρχου Λήμνου, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, του Αντιδημάρχου, κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, της Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Δήμου Λήμνου & Τοπικών Φορέων, του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατόπιν άμεσων ενεργειών, η συζήτηση αναβλήθηκε προκειμένου να ενημερωθούμε για τους λόγους κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ζητεί «…Να  απαγορευτεί …με την απειλή χρηματικής  ποινής  100.000,00€  και προσωπικής κράτησης ενός (1) έτους … κάθε πράξη και ενέργεια στο μέλλον …Να απαγορευτεί …  με την απειλή  χρηματικής ποινής 500.000,00€ και  προσωπικής κράτησης ενός (1) έτους για  κάθε αναφορά, …με τα οποία θα αμφισβητείται το αξιόπλοο και η ασφαλής δρομολόγηση στην ανωτέρω γραμμή, του … Ε/Γ-Ο/Γ " ΑQUA ΜΑRIA ".»  διότι,  «…Παράλογα και καταχρηστικά αξιώνουν να διακόψουμε την δρομολόγηση του, γιατί τάχα είναι αναξιόπλοο, δεν είναι ασφαλές και είναι σαπιοκάραβο!!!παρακινώντας και υποστηρίζοντας δόλια και μεθοδευμένα, φραστικά και με την φυσική τους παρουσία και την καθοδήγηση, την παράλογη κατάληψη των χώρων πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Μύρινας …»

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε. (ΑΝΕΝ Α.Ε.), πλοιοκτήτρια του Ε/Γ- Ο/Γ "ΑQUA ΜΑRIA", κατέθεσε αγωγή κατά του κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ατομικά και με την ιδιότητα του Δημάρχου Λήμνου και κατά του Αντιδημάρχου Λήμνου, κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη ζητώντας «…να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι… να καταβάλουν το ποσό των 499.911,00 € έκαστος, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης,… Να απαγγελθεί κατά των αντιδίκων προσωπική κράτηση 12 μηνών, ως μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης….» διότι «…οι διαδιδόμενες αναληθείς ειδήσεις των εναγομένων, περί δήθεν σαπιοκάραβου, μη αξιόπλοου και μη ασφαλούς πλοίου εκθέτουν … το επαγγελματικό και εμπορικό μέλλον της εταιρείας μας διότι κλονίζεται η φήμη μας …»

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η εταιρεία «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ», θυγατρική εταιρεία της πρώτης σε ποσοστό 100% κατέθεσαν αγωγή, η οποία επιδόθηκε την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, κατά του Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ατομικά και με την ιδιότητα του Δημάρχου Λήμνου, ζητώντας «…να υποχρεωθεί ο εναγόμενος… να καταβάλει το ποσό των 999.956,00 € στην 1η από εμάς και το ποσό των 999.956,00 € στην 2η από εμάς ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης… Να απαγγελθεί κατά του αντιδίκου προσωπική κράτηση 12 μηνών, ως μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης…διότι, «… ο εναγόμενος, ως Δήμαρχος της νήσου Λήμνος, ξεκίνησε όλως ξαφνικά από τον Οκτώβριο του 2011 με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του να αμφισβητεί το αξιόπλοο και το ασφαλές του Ε/Γ- Ο/Γ "ΑQUA ΜΑRIA"….»

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά:

«Η Λήμνος δεν τρομοκρατείται και η Δημοτική της Αρχή θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα με την ομόθυμη στήριξη και συμμετοχή όλων των Λημνιών.

Οι «ακρίτες» του Αιγαίου δεν ζητούν παρά τα αυτονόητα, Αξιοπρεπείς, Ασφαλείς και Φτηνές συγκοινωνίες, ώστε να συνεχίσουν να ζουν στο τόπο τους.

Απαιτούμε να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι συμβάσεις που κάθε τόσο τροποποιούνται σε όφελος των εφοπλιστών, ενώ κάτι τέτοιο δεν γίνεται ποτέ σε όφελος των νησιωτών.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι εταιρείες και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Όμως οι μέτοχοι της Ν.Ε.Λ. ας σκεφτούν ποιον τελικά εξυπηρετεί η τακτική δικαστικών διώξεων εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, από μία εταιρεία κατ’ ευφημισμόν πλέον «λαϊκής βάσεως».

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα συνεχισθεί μέχρι να κατακτήσουμε το δικαίωμα να είμαστε εμείς οι κάτοικοι της Λήμνου ίσοι με όλους τους άλλους Έλληνες».

Μοιράσου το άρθρο!