Ναυτιλιακά - Μεταφορές

10/06/2012 - 00:43

Κίνδυνος να ακυρωθεί η αεροπορική σύνδεση Λέσβου - Κύπρου

Στον αέρα βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ακυρωθεί τελικά, η γραμμή τσάρτερ που επρόκειτο να συνδέσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο - Αύγουστο την Κύπρο με τη Λέσβο. Η γραμμή αυτή είχε λειτουργήσει για πρώτη φορά πέρυσι, σημειώνοντας αρκετή επιτυχία. Τα φετινά, όμως, δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά και οδηγούν πιθανότατα στην ακύρωση του δρομολογίου.

Φόβοι ακύρωσης καθώς είναι αδύνατη η συμπλήρωση των 150 θέσεων του αεροσκάφους

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο δέχθηκε αγωνιώδη τηλεφωνήματα, τόσο από το πρακτορείο «Eressos travel» που δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη, όσο και από το πρακτορείο «Ξένος» από τη Λευκωσία, που επισήμαναν τον υπαρκτό κίνδυνο της ακύρωσης του τσάρτερ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι αδύνατον να συμπληρωθεί το αεροπλάνο των 150 θέσεων που υπάρχει. Ακολούθησε προσπάθεια να πεισθεί η Olympic Air να διαθέσει (ναυλώσει) ένα μικρό αεροσκάφος των 100 θέσεων, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το εν λόγω δρομολόγιο. Τελικά οι διαπραγματεύσεις με την Ολυμπιακή ναυάγησαν, αφού οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θέλησαν να συνεργαστούν και να νοικιάσουν το ζητούμενο αεροπλάνο.

Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, το πρακτορείο σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπήρχε, βρισκόταν σε επαφή με την εταιρεία Cyprus Airways που μπορούσε να διαθέσει ένα τέτοιο αεροπλάνο. Το δρομολόγιο, όμως, θα γινόταν με κάποια τροποποίηση, αφού ως προορισμός θα συμπεριλαμβανόταν και η Σάμος. Ο Δήμαρχος σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τόνισε πως στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα με την πτωτική τάση στην τουριστική κίνηση, η διατήρηση της γραμμής αποτελεί ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου που βλέπουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη να φυλλορροούν μέρα με τη μέρα.

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!