Ναυτιλιακά - Μεταφορές

09/06/2012 - 09:00

Μετά τις εκλογές θα εξεταστεί το αίτημα της Blue Star Ferries για είσοδο στη γραμμη Πειραιάς-Μυτιλήνη

Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), αναμένεται να εξεταστεί τελικά το αίτημα της Blue Star Ferries της attica group, για δρομολόγηση τού νεότευκτου πλοίου της, Blue Star Patmos, από 5 Ιουλίου, στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αίτημα, μαζί με άλλα ακτοπλοϊκά αιτήματα, θα εξεταστούν στις 22 Ιουνίου.

Η χθεσινή  08-06-2012 συνεδρίαση του ΣΑΣ, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, καθώς η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου θεωρεί εκπρόθεσμο το αίτημα τής Blue Star Ferries, ενώ πηγές από την εταιρεία δεν αποκλείουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η NEL, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υφίστανται δρομολογιακές ανάγκες στη συγκεκριμένη γραμμή, στην οποία δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία.

Έξω από την αίθουσα, όπου επραγματοποιείτο η συνεδρίαση, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της NEL εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους.

Σε επιστολή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κοινοποίηση προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και άλλους φορείς είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε τυχόν έγκριση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και απαιτούμε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά προς όλες τις εταιρείες όσον αφορά τη δρομολόγηση για το επόμενο έτος».

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις του ΣΑΣ για απόρριψη δρομολόγησης πλοίων άλλων εταιρειών όπως του Olympia Pallas στην γραμμή Πειραιάς – Χανιά. Επισημαίνει ακόμη ότι «θα καταγγείλουμε την διαφαινόμενη Νέα Γιάλτα και τον εμπαιγμό προς την εταιρεία μας, που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας της με καθημερινή και απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών Χίου και Μυτιλήνης με τον Πειραιά, ως εταιρεία λαϊκής βάσης της Μυτιλήνης και της οποίας οι τυχόν λανθασμένες εισηγήσεις σας θα δυναμιτίσουν τη λειτουργία και θα απειλήσουν την ύπαρξη της».
»Τυχόν πρόχειρη και άστοχη εισήγηση σας θα προκαλέσει το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου για όλους και για όλα, ακόμα και για τους αιτούντες. Οι παρενέργειες μπορεί να έχουν δραματικές συνέπειες, που μπορεί να φτάσουν και σε διακοπή εκτέλεσης των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας στις άγονες γραμμές των νησιών μας, στις οποίες το κράτος είναι υπερήμερο με φοβερές και ανυπολόγιστες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων», καταλήγει η επιστολή.

Σημειώνεται ότι το Blue Star Patmos κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι τού Πειραιά στις αρχές Ιουλίου.

Μοιράσου το άρθρο!