Οικονομία

30/11/2011 - 09:00

Αλήθειες για το ενεργειακό ζήτημα της Λέσβου (3 βίντεο με τις εισηγήσεις)

To Σάββατο 26/11/2011 με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Το ενεργειακό ζήτημα στα νησιά του Αιγαίου: η περίπτωση της Λέσβου».

Η εκδήλωση ήταν ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας για το θέμα της ενεργείας. Η "καραμέλα" που τόσα χρόνια μας έχουν χαρίσει για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ίσως τελικά να είναι μια μεγάλη απάτη. Από την άλλη οι μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ μπορεί να είναι μονόδρομος για να ικανοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας μέχρι το 2020 αλλά δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις. Στα 3 βίντεο που ακολουθούν υπάρχουν όλες οι εισηγήσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοκρατική Αριστερά για  την εκδήλωση.

Τα 3 βίντεο περιλαμβάνουν εισηγήσεις των :
  • ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Διευθυντής Ενεργειακού Γραφείου Ίου – Αιγαίου, ΘΕΜΑ: «Ολοκληρωμένα ενεργειακά συστήματα για τα νησιά του Αιγαίου: η περίπτωση της Λέσβου»
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΒΗΣ, βιοτεχνολόγος-περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου,ΘΕΜΑ: “Αιολική Ενέργεια – Μια υπερτιμημένη μορφή συμπληρωματικής ενέργειας”
  • ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΜΟΙΡΑΣΓΕΝΤΗΣ, κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,ΘΕΜΑ: “Μεγάλης κλίμακας αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στα νησιά: κίνδυνοι, οφέλη και προκλήσεις”
( βίντεο: Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!