Οικονομία

15/03/2012 - 12:47

Ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

ign="center">

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Με μια γριφώδη και σιβυλλική απάντηση ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, απαντά σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός μαζί με δεκαεπτά ακόμα βουλευτές των νησιωτικών περιοχών της χώρας.

        Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησης «οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές , που προβλέπονται από τις διατάξεις του του ν. 2859/2000 και της οδηγίας 2006/112/ΕΚ, εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία».

        Η απάντηση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με προηγούμενες κατηγορηματικές απαντήσεις του ίδιου Υπουργείου, ότι οι μειωμένοι συντελεστές δεν πρόκειται να καταργηθούν.

        Η αναντιστοιχία των απαντήσεων μόνο ερωτήματα και ανησυχία δημιουργεί για την τύχη των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, τη στιγμή μάλιστα που στην πρόσφατα ψηφισθείσα νέα δανειακή σύμβαση, το γεγονός αυτό, φωτογραφίζεται αν και δεν ονοματίζεται.

        Συνεχίζεται  λοιπόν, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών, η πάγια τακτική της μετακύλισης ευθυνών στο μέλλον.

        Εμείς οι νησιώτες δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη ζωή μας, στην προσδοκία ότι η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, «θα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία» θέματα ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας.

        Αυτό που απαιτούμε είναι η κατηγορηματική δέσμευση των κομμάτων ότι οι ισχύοντες μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά μας, δεν θα καταργηθούν.

 

Μοιράσου το άρθρο!