Οικονομία

26/01/2012 - 09:29

Συναντήσεις Επιμελητηρίου με Σηφουνάκη, Χαλκιώτη, Γιακαλή

mg class="aligncenter size-full wp-image-34878" title="sifounakis_epilelitirio_lesvosnews" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/01/sifounakis_epilelitirio_lesvosnews.jpg" alt="" width="540" height="318" />

Στα πλαίσια των επαφών της με τις τοπικές αρχές και τους φορείς της Λέσβου, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θ. Καλογρίδη, κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Χαλκιώτη, τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Ν. Γιακαλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκη.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα παρακάτω θέματα:

  •  Ο κίνδυνος κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
  • Η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων που προέρχεται από την μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών καθώς και η φοροεπιδρομή που δέχονται οι επιχειρήσεις. Αίτημα του Επιμελητηρίου η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος που να ευνοεί την οικονομική ανάπτυξη.
  • Το παρεμπόριο και οι επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις. Λήψη μέτρων για την πάταξη του
  • Τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, όπως τα μειωμένα αεροπορικά δρομολόγια, οι ταυτιζόμενες χρονικά πτήσεις, η έλλειψη σύνδεσης με την Βόρεια Ελλάδα και το ακτοπλοϊκό που αντιμετωπίζει η Λήμνος.
  • Οι μεθοδευμένες και συντονισμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την  προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.
  • Η επαναλειτουργία των ΣΧΟΠ, καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών, αλλά και όσον αφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και επιβαρύνουν τις τοπικές επιχειρήσεις.
  • Η κατάργηση εκ μέρους της πολιτείας, των ΔΟΥ Καλλονής και Πλωμαρίου, αλλά και των Τελωνείων Καλλονής και Μήθυμνας, θέματα για τα οποία το Επιμελητήριο έχει ήδη προβεί σε ανάλογα διαβήματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!