Οικονομία

13/03/2012 - 17:33

Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ

yle="text-align:justify;">Στις προγραμματισμένες συναντήσεις της αντιπροσωπείας των φορέων του Αιγαίου με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο, συμμετείχαν χθες και σήμερα οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής και κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης.

Αναλυτικότερα η αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου με επικεφαλής τους δύο Περιφερειάρχες, συναντήθηκε χθες διαδοχικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εξασφαλίζοντας τις διαβεβαιώσεις τους ότι υποστηρίζουν το αίτημα των Αιγαιοπελαγιτών για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Σήμερα η αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι με τη σειρά τους τάχθηκαν κι αυτοί αλληλέγγυοι στο αίτημα της αντιπροσωπείας. Μάλιστα και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν πως η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στο ΦΠΑ, αποτελεί το ελάχιστο αντιστάθμισμα στα δεδομένα μειονεκτήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νησιωτικός χώρος.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μετά το τέλος των συναντήσεων δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά τους, σχολιάζοντας τη σημασία της εξασφάλισης της υποστήριξης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, που δίνει άλλη δυναμική στις διεκδικήσεις των φορέων του Αιγαίου. 

Μοιράσου το άρθρο!