Οικονομία

08/04/2011 - 14:44

Σύσκεψη για τις Αλυκές

up date : συμπληρώνεται ότι μετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της παράταξης του Δ.Σ. «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευάγγελος Παλαιόλογου

Χθες βράδυ 7 Απριλίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης, με αίτηση της Διοίκησης της «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» έλαβε χώρα ενημερωτική σύσκεψη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τη Δημοτική Αρχή Λέσβου υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Φ. Βουνάτσου καθώς ο Δήμος Λέσβου είναι μέτοχος της ως άνω Ανώνυμης Εταιρείας, ως διάδοχος των τέως Δημαρχιών Πολιχνίτου και Αγίας Παρασκευής, οι οποίες κατείχαν, ως αρχικοί μέτοχοι, ικανό αριθμό μετοχών.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρέστησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Βατός, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ευάγγελος Γιαβάσης και ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής-Μανταμάδου-Πέτρας Γιώργος Κυριαζής. Από πλευράς «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» παρέστησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Νίκος Σ. Τσαραπατσάνης, ο Διευθυντής Παραγωγής Χρήστος Μήλας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Ποιότητας Νίκος Κοροβέσης. Έλαβαν μέρος επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Σωτήρης Μαρινάτος και ο υπάλληλος, χημικός, της ΔΕΥΑΛ  Χαράλαμπος Βασίλαρος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για το επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάζει για τις αλυκές της Λέσβου, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή μιας σύγχρονης «σκάλας»-προβλήτας στην αλυκή Καλλονής-Αγίας Παρασκευής, για τη φόρτωση του εκεί παραγόμενου άλατος με τη δυνατότητα, αυτή να μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλες χρήσεις π.χ. για μεταφορά ζωοτροφών και άλλων γεωργικών εφοδίων από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του νησιού μας.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Καλλονής, ο Δήμαρχος Λέσβου εξήγησε τις ακαριαίες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Διοίκηση  και το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΛ, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των ως άνω εγκαταστάσεων στην πρότερη κατάσταση πάραυτα, στόχος ο οποίος και επετεύχθη. Ενεχείρησε δε και έγγραφο χημικής ανάλυσης των δειγμάτων που έλαβε και ανέλυσε το εργαστήριο της ΔΕΥΑΛ, το οποίο διευθύνει ο χημικός υπάλληλός της Χαράλαμπος Βασίλαρος με το οποίο διαπιστώνεται ότι το νερό των αλυκών βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τα νόμιμα επιτρεπτά όρια -standars- κρυσταλλοποίησής του σε αλάτι. Επίσης, ενεχείρησε και έγγραφο των αυτοψιών που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΛ στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στα αντλιοστάσια του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και τα δίκτυα αποχέτευσης του λεκανοπεδίου Καλλονής με αναφορά και στις ειδικότερες ενέργειες τεχνικής φύσεως που έχουν πραγματοποιηθεί. Τα δύο αυτά έγγραφα συνετάχθησαν κατ’ εντολήν του Δημάρχου Λέσβου, προς απόδειξη της αληθείας, έναντι παντός, εν προκειμένω.

Επομένως, καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει. Το φερόμενο ως πρόβλημα «ρύπανσης» προέρχεται από διογκώμενες «πληροφορίες» ανευθύνων. Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Λέσβου για την επίσημη αυτή ενημέρωση και τη δημιουργική συνεργασία της-και ως μετόχου στην ως άνω ανώνυμη εταιρεία –για την εκδηλωθείσα από τον Δήμαρχο αδιαμφισβήτητη θέληση συνεργασίας στην υλοποίηση του σχεδιαζόμενου επενδυτικού προγράμματος της για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των δύο αλυκών -της Καλλονής και Πολιχνίτου -στο νησί μας.

Μοιράσου το άρθρο!