Οικονομία

18/01/2012 - 13:24

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ JESSICA

yle="text-align:justify;"> Στην 8η συνεδρία του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 13/1 στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, με θέμα την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τη σύσταση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

 Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνεδρίας υπέγραψε τη σημαντική Επιχειρησιακή Συμφωνία JESSICA με τη Marfin Bank, τράπεζα η οποία αναδείχθηκε ως συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του ΕΣΠΑ για επενδυτικές δραστηριότητες έργων JESSICA, είναι 10 εκ. ευρώ.

 Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθούν επενδύσεις με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας (τουρισμός, πολιτισμός κλπ.), οι οποίες στόχο θα έχουν τόσο την ανάπτυξη των νησιών όσο και την προσέλκυση ανταποδοτικών βιώσιμων επενδύσεων, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το επόμενο διάστημα η επενδυτική τράπεζα θα βγάλει προκήρυξη προκειμένου να συλλέξει και να αξιολογήσει τα επιλέξιμα έργα στο πρόγραμμα JESSICA. Την Επιχειρησιακή Συμφωνία JESSICA πέραν της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έχει υπογράψει μέχρι στιγμής μόνο η Περιφέρεια Κρήτης.

Μυτιλήνη,Λέσβος, Lesvosnews, Lesvos news

 Ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, δήλωσε:

 «Η συμφωνία αυτή είναι καινοτόμα, ανταποδοτική και αποτελεί προάγγελο για τα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου κατά την οποία στόχος είναι να επιλέγονται και να χρηματοδοτούνται έργα και επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και διαχέουν την ανάπτυξη για τα νησιά μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας προετοιμάστηκε εγκαίρως και είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που υπέγραψε την επιχειρησιακή αυτή συμφωνία. Είμαστε επίσης έτοιμοι αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, να αυξήσουμε το ποσό χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για να καλυφθούν προτάσεις οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον.».

Μοιράσου το άρθρο!