Οικονομία

01/03/2013 - 17:59

17 στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου -Λήμνου στον ανακριτή

17 στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου -Λήμνου στον ανακριτή - See more at: http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/oikonomia/17-stelehi-tis-synetairistikis-trapezas-lesvoy-limnoy-ston#sthash.DnW3FWi7.dpuf

yle="text-align: justify;">Γράφει Νίκος Μανάβης /ε φημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Κορυφαία στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου που εμπλέκονται στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη, περνούν τις τελευταίες μέρες από το γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι καταθέτουν απολογητικό υπόμνημα κι άλλοι ζητούν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους. Νομικοί κύκλοι σημειώνουν πως η προθεσμία που δίνεται για απολογία στους κατηγορουμένους σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι από λίγες μέρες έως και τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τους λόγους που επικαλείται κάθε κατηγορούμενος. Η διαδικασία της απολογίας της πρώτης σειράς των κατηγορουμένων αναμένεται να διαρκέσει ένα με ενάμιση μήνα.
Είτε όταν ολοκληρωθούν οι απολογίες, είτε μετά την απολογία κάθε κατηγορουμένου, θα αποφασισθούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος τους μέχρι η υπόθεση να οδηγηθεί στο ακροατήριο. Τα πιθανότερα μέτρα που θα ληφθούν, είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων. Δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διαταχθεί η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, αλλά ούτε μπορεί να αποκλεισθεί η λήψη του μέτρου αυτού. Άλλωστε το κλίμα των ημερών δεν ευνοεί την ήπια μεταχείριση των κατηγορουμένων.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ορισμένοι από τους κατηγορουμένους είναι πολύ πιθανό να κριθεί ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Αυτό θα φανεί τόσο από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά τη διαδικασία της ανάκρισης, όσο και από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Γι’ αυτή την ομάδα των κατηγορουμένων, είτε θα αποσυρθούν οι κατηγορίες είτε δε θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα.

Αποκαλύψαμε…
Το «ΕMΠΡΟΣ» στις 20 Σεπτεμβρίου τού 2012 είχε αποκαλύψει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 17 άτομα για την υπόθεση αυτή. Συγκεκριμένα γράφαμε ότι 10 άτομα κατηγορούνται για απιστία διά παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Πέντε άτομα κατηγορούνται για άμεση συνεργία σε βαθμό κακουργήματος και δύο άτομα για ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Μπεμπεδέλλη και τη σύζυγο του.

Στο ίδιο άρθρο σημειώναμε πως «κρίσιμο ρόλο στην παραπάνω εξέλιξη φαίνεται ότι έπαιξε το πόρισμα που κατατέθηκε από τον εκκαθαριστή και το νομικό σύμβουλο της Συνεταιριστικής στον ανακριτή, αλλά και η αποφασιστικότητα της αντιεισαγγελέα κ. Χρα που παρακολουθεί την υπόθεση, κι οποία δείχνει - με τις ενέργειές της - πως θέλει η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο».

Πιθανότατα το Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας τις επόμενες ημέρες να αποφασίσει να ζητήσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση. Πέρα από την ποινική διερεύνηση του Συλλόγου, βασικό του μέλημα είναι η λήψη αποζημιώσεων από όσους με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους ζημίωσαν την Τράπεζα.

Και οι προσημειώσεις
Στο μεταξύ ας σημειωθεί ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου με δικαστική απόφαση πέτυχε να εγγράψει προσημειώσεις επί των ακινήτων που ο κ. Μπεμπεδέλλης μεταβίβασε στα παιδιά του. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η Τράπεζα να εξασφαλίζει την επιστροφή όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους των κεφαλαίων που έδωσε στα λεγόμενα θαλασσοδάνεια.

Μοιράσου το άρθρο!