Οικονομία

23/02/2012 - 12:36

350.000 στη Λέσβο για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στη Λέσβο

Καλά τα νέα για το Δήμο Λέσβου. Η πρόταση που είχε κατατεθεί  "Επέκταση και βελτίωση δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών Δ. Λέσβου» , Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου"  στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 321 (ΟΠΑΑΧ)  του Π.Α.Α. 2007‐2013  εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Λέσβο.

Το έργο αφορά σε σχετικά έργα ανάδειξης, καθαρισμού, επισκευής και σήμανσης συγκεκριμένων διαδρομών στα Δ.Ε. Ευεργέτουλα και Αγιάσου, Μήθυμνας, Καλλονής, Πέτρας, Γέρας και Πλωμαρίου, Ερεσού-Αντίσσης, Πολιχνίτου, προκειμένου να αναδειχτούν οι διαδρομές-μονοπάτια που συνδέουν τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους όλων των περιοχών παρέμβασης του άξονα 3 του Π.Α.Α. για το δήμο Λέσβου, με επιλεγμένα ορμητήρια-οικισμούς, ώστε να εδραιωθεί το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που υπάρχει στη Λέσβο και συμβάλλει ως αξιοποιήσιμος τουριστικός πόρος σημαντικά στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση αγροτικών περιοχών και οικισμών. Προτεραιότητα των επιλεγμένων διαδρομών δίνεται σε τοποθεσίες-περιοχές υψηλής φυσικής αξίας που οδηγούν και σε αξιοθέατα και μνημεία της υπαίθρου, με διαμόρφωση θέσεων θέας, επιτρέποντας την αναγνώριση της πλούσιας Λεσβιακής φύσης και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τν προστασία της με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και σαφείς κανόνες λειτουργίας και διατήρησης.

Η πράξη περιλαμβάνει τα υποέργα 1. «Κατασκευή του έργου επέκταση κ βελτίωση δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών δήμου Λέσβου: Περπατώντας στη φύση της Λέσβου.» με συνολικό προϋπολογισμό 306.054,40 € (ποσό με Φ.Π.Α.) και επιλέξιμη συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη 263.840,00 €. 2. «Δημιουργία περιεχομένου πινακίδων ενημέρωσης και πολλαπλής πληροφόρησης του έργου Επέκταση και βελτίωση δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών Δήμου Λέσβου: Περπατώντας στη φύση της Λέσβου.» με συνολικό προϋπολογισμό 39.625,60 € (ποσό με Φ.Π.Α.) και επιλέξιμη συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη 34.160,00 €. Το έργο πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το  τέλος 2015

Μοιράσου το άρθρο!