Οικονομία

07/11/2020 - 11:39

Αγωνία για την εστίαση - Ο Ν. Γιαννάκας στη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων Εστίασης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού.

 

Το μεσημέρι της παρασκευής 6/10/2020, με συμμετοχή του υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Γ.Γ. δημοσιονομικής πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά, της Γ.Γ. εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη και αντιπροσωπείας του #estiasigreece από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας. Ο Γιαννάκας Νικόλαος (πρόεδρος του Συλλόγου "Ασπίδα"  ήταν παρόν  στη συνάντηση και εκπροσώπησε  τις περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου.

Κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εστίαση υποφέρει και ότι χρειάζεται ευέλικτη και ειδικά σχεδιασμένη προσέγγιση. Υπήρξαν στοιχειοθετημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας στα πλαίσια των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση, ώστε να γίνει διαβούλευση σε μια αναλυτική δέσμη προτάσεων με απώτερο σκοπό όλα τα καταστήματα εστίασης να έχουν βιώσιμη ευκαιρία επανεκκίνησης.

Η συζήτηση έγινε σε υψηλότατο επίπεδο καθώς η εστίαση πλέον συνομιλεί ισότιμα και με το ειδικό βάρος που της αναλογεί.

Μοιράσου το άρθρο!