Οικονομία

18/11/2010 - 07:45

Ανοιγμα νέου καταστήματος BENETH FOOD HALL στη Μυτιλήνη

Τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗ παρουσίασε σήμερα η διοίκηση. Πρόκειται για το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL στο Γέρακα. Οπως ανέφερε, στο πλαίσιο παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης για τη δημιουργία του νέου καταστήματος στο Γέρακα συνολικού εμβαδού 270 τ.μ. η εταιρία επένδυσε 400.000 ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει δεύτερο κατάστημα στο Χαλάνδρι ενώ μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2011 θα λειτουργήσουν άλλα έξι καταστήματα στην Αττική και ένα ακόμα (το έβδομο) στη Μυτιλήνη. Οπως διευκρίνισε ο κ. Μονεμβασιώτης για τη δημιουργία ενός καταστήματος 120 τ.μ. απαιτείται επένδυση ύψους 220.000.

Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, το νέο κατάστημα προσφέρει, σε ανταγωνιστικές τιμές, ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή για όλη την ημέρα, όπως πλήρες πρωινό, τα αρώματα και τις πιο πλούσιες ποικιλίες καφέ, επώνυμο γλυκό αλλά και σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ κ. Γιάννη Τζελέπη. Παράλληλα, στα ράφια του βρίσκει κανείς τα πλέον εκλεκτά προϊόντα των καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗ, αλλά και μια νέα σειρά αρτοσκευασμάτων ειδικής διατροφικής αξίας που για πρώτη φορά η ΒΕΝΕΤΗ εισάγει στην αγορά. Μεγαλύτερη όμως καινοτομία του νέου καταστήματος αποτελούν τα νέα αρτοσκευάσματα ειδικής διατροφικής αξίας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για λύσεις ισορροπημένης διατροφής, η ΒΕΝΕΤΗ δημιούργησε μια σειρά 12 νέων αρτοσκευασμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο ειδικές ομάδες καταναλωτών, που θέλουν να τα χρησιμοποιούν ως καταλληλότερα ψωμιά για τη φροντίδα της υγείας τους αλλά και ως συμπλήρωμα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης υγιεινής διατροφής.

H εταιρία ΒΕΝΕΤΗ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1948. Διατηρεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση Αττικής συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ. και απασχολεί συνολικά -με τα καταστήματα και τις θυγατρικές της- περίπου 700 εργαζομένους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στον τομέα των κλειστών αγορών. Μέσω της θυγατρικής της California Foods SA, η ΒΕΝΕΤΗ πραγματοποιεί επενδύσεις ανάπλασης, αναβάθμισης και διαχείρισης σημείων πώλησης σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η εταιρία διαθέτει εννέα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη) και προσφέρει τα προϊόντα της καθημερινά σε 20.000 περίπου καταναλωτές. Η ΒΕΝΕΤΗ διαθέτει δύο ακόμη θυγατρικές: τη First Class AE, εταιρία διαχείρισης και λειτουργίας των ιδιόκτητων καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗΣ και την Taste Bank, εταιρία εμπορίας προϊόντων ζύμης, η οποία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την επικράτεια. Τη χρήση του 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ. Επίσης το 2009 τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ δέχθηκαν 12.000.000 επισκέψεις πελατών. Η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ διαθέτει χώρο 25.000 τ.μ., στο 70οχλ Αθηνών-Λαμίας, τον οποίο πρόκειται να αξιοποιήσει στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πολιτικής, με μελλοντική μετεγκατάσταση των χώρων παραγωγής της. Παράλληλα τις σημερινές της εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Λυκόβρυση Αττικής φιλοδοξεί να τις μετατρέψει σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και μουσειακό χώρο με αντικείμενο την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. Μ. Τσιβγέλη

Μοιράσου το άρθρο!