Οικονομία

16/10/2019 - 22:36

Έκτακτο "μέρισμα" για τις επιχειρήσεις το Δεκέμβριο

Έκτακτο "μέρισμα" τουλάχιστον 138 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του προϋπολογισμού που εστάλη την Τρίτη στις Βρυξέλλες και πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν.

Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις, προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο η κυβέρνηση απέστειλε στις Βρυξέλλες.

Το προσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη μείωση της προκαταβολής κατά το ποσοστό αυτό, μέτρο το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό.

Πρόκειται για σημαντική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου η έκπτωση 5% στη προκαταβολή φόρου να φανεί στην τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο!