Οικονομία

29/05/2013 - 10:25

Ένταξη όλων των επιχειρηματικών προτάσεων του ΕΣΠΑ με θετική αξιολόγηση ζήτησε ο Ν. Γιακαλής

Ένταξη όλων των επιχειρηματικών προτάσεων του ΕΣΠΑ  με θετική αξιολόγηση  ζήτησε ο Ν. Γιακαλής

Σύσκεψη είχαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα, στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να προσδιοριστούν οι διαδικασίες για την έναρξη της αξιολόγησης του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κατατέθηκαν 652 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 97,3 εκ. ευρώ, δημόσιας δαπάνης 46,2 εκ. ευρώ (το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα).

Στη σύσκεψη αυτή προσδιορίστηκε το καταρχήν χρονοδιάγραμμα και οι φάσεις αξιολόγησης με σκοπό οι οριστικές αποφάσεις της ένταξης των επενδυτικών προτάσεων να έχουν εκδοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απαίτησε την αύξηση του προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης έτσι ώστε το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που θα αξιολογηθούν θετικά και που διαθέτουν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλης, δήλωσε:

 

«Στόχος μας είναι όλες οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά, να λάβουν τη χρηματοδότηση που προβλέπεται από το πρόγραμμα. Η εποχή επιβάλλει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και ευθύνη, όσους επιλέγουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση και γι΄ αυτό θα κινηθούμε στην κατεύθυνση να καλύψουμε τις οικονομικές απαιτήσεις των προτάσεων, για να μη χαθεί καμία επένδυση που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

 

Μοιράσου το άρθρο!