Οικονομία

15/12/2013 - 19:19

Επαγγελματίες πληρώνουν πρόστιμο πληρώνοντας την ανικανότητα του Δήμου!

yle="text-align: justify;">Σε απόγνωση είναι δεκάδες επαγγελματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων της Γέρας, οι οποίοι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι χωρίς να ευθύνονται, τους ζητούν να πληρώσουν διπλάσιο τέλος παρεπιδημούντων για το 2008.

Ως γνωστόν, το τέλος παρεπιδημούντων πληρώνεται στο Δήμο και αντιστοιχεί σήμερα με 0,5% του εισοδήματος των καταστημάτων, ενώ μέχρι το 2008 αντιστοιχούσε σε 2%.
Οι επαγγελματίες της Γέρας πλήρωναν κανονικά στον τότε Καποδιστριακό δήμο μέχρι το 2007 τα χρήματα που τους αντιστοιχούσαν, ωστόσο, όπως αναφέρουν, το 2008 δεν έλαβαν ποτέ χαρτί - ειδοποιητήριο για να πληρώσουν.
Πρόσφατα ενημερώθηκαν από το Δήμο Λέσβου, ότι έγινε η εκκαθάριση του 2008 και ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα χρήματα που τους αναλογούσαν.
Τα «ραβασάκια» μοιράστηκαν σε όλους τους επαγγελματίες, που σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι θα πλήρωναν ως πρόστιμο για την καθυστέρηση των 5 ετών και συνολικά θα έπρεπε να καταβάλουν στο Δήμο Λέσβου το διπλάσιο των χρημάτων απ ό,τι θα έδιναν κανονικά.
Όπως μας περιγράφει ο επαγγελματίας της περιοχής και ιδιοκτήτης των ζαχαροπλαστείων «Ανεμώνη», Στρατής Σουβατζής, το έγγραφο που πήρε από το Δήμο, του επέβαλε να πληρώσει το ποσό των 6.000 ευρώ(!).
«Η εκκαθάριση του τέλους παρεπιδημούντων του 2008 έγινε μετά από 5 χρόνια, χωρίς εμείς οι επαγγελματίες να έχουμε την παραμικρή ευθύνη. Όταν πριν λίγες μέρες πήρα στα χέρια μου το χαρτί και διαπίστωσα ότι έπρεπε να πληρώσω συνολικά 6 χιλιάδες ευρώ στο Δήμο, παραλίγο να λιποθυμήσω. Πώς είναι δυνατόν να ζητάν, σε τέτοιες δύσκολες εποχές για όλους τους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες, να πληρώσουμε τόσο μεγάλα ποσά. Ανάλογο πρόβλημα έχουν και δεκάδες συνάδελφοί μου σε ολόκληρη την περιοχή της Γέρας και απ ό,τι μαθαίνω και σε ολόκληρο το νησί. Εντωμεταξύ, τώρα ετοιμάζονται να κάνουν εκκαθάριση και στο τέλος παρεπιδημούντων των ετών 09 10 11 12. Αναρωτιέμαι και για αυτά τι θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε».
Το θέμα έφερε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λεμονός, που πρότεινε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση, με την οποία θα απαλλάσσονται από το πρόστιμο οι επαγγελματίες.

ΚΑΘΗΚΟΝ
Απαντώντας στο ερώτημα του Γ. Λεμονού, ο Ν. Κατράνης ανέφερε ότι η υπηρεσία έκανε απλώς το καθήκον της, αφού με τη λήξη της πενταετίας θα γινόταν παραγραφή των χρεών και τότε οι υπάλληλοι θα είχαν σοβαρό πρόβλημα(!)
Λόγω του ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, επρόκειτο να συζητηθούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, με πρόταση του Α. Χατζηκομνηνού η συζήτηση αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα τοποθετηθεί και η Οικονομική Υπηρεσία.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ


 και η απλή απορία: μήπως η δικαιοσύνη να επιβάλλει πρόστιμο σε όλους αυτούς που από το 2008 δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Το λογικό κατάντησε να είναι παράλογο...

Μοιράσου το άρθρο!