Οικονομία

07/12/2015 - 12:21

Επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ

Σ

ύντομα αναμένονται οι  τελικές προκηρύξεις για τα νέα προγραμμάτα του ΕΣΠΑ.  Η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη προετοιμασία του φακέλου είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Για Λέσβο και Λήμνο επικοινωνήστε με  το γράφειο Γεω-Οικονομοτεχνικών Μελετών  "αρω-ΓΗ"  *  Αντωνίου-Δεϊλόγκος-Γατσής ΟΕ

 

Προγράμματα για επιχειρήσεις και ιδιωτές

 "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των ΤΠΕ, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ.


 "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

Το πρόγραμμα θα στοχεύσει στην ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας ενισχύοντας τη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων που βασίζονται σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια.

 

"Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"

Το πρόγραμμα θα αφορά στην ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.


 "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών"
Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεων του Τουρισμού, για τον εκσυγχρονισμό τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

 

Θα προκηρυχθούν αργότερα:

  • Επιχειρηματική Ευκαιρία" (100% επιχορήγηση για ίδρυση επιχείρησης).

Το πρόγραμμα αφορά άνεργους/άνεργες από 18 έως 64 ετών που θέλουν να ιδρύσουν νέες, καινοτόμες και βιώσιμες επιχειρήσεις.

  • "Επιχειρούμε Δυναμικά" (50% επιχορήγηση για υφιστάμενες επιχειρήσεις).

 

Επίσης μέσα στο 2016 με βάση τις τελευταίες πληροφορίες θα προκηρυχθεί και το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

 

Για κάθε πληροφορία:

Διεύθυνση :
Αλκαίου 14 (1 ος όροφος)
Μυτιλήνη ΤΚ 81100

Τηλέφωνο/ Fax:
22510 28330
e-mail:
geolesvos@gmail.com
 

Βρείτε μας στο Facebook:

 

Μοιράσου το άρθρο!