Οικονομία

11/07/2013 - 16:28

Επιμελητήριο Λέσβου: τους «χτύπησε το ούζο» και ξέχασαν τη διαφάνεια...

Επιμελητήριο Λέσβου: τους «χτύπησε το ούζο» και ξέχασαν τη διαφάνεια...

Σ

τη δύσκολη οικονομική συγκύρια η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου πρέπει να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Η διαφάνεια πάντα ήταν το ζητούμενο σήμερα όμως είναι απαίτηση όλων.


Δυστυχώς η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου ...χτυπήθηκε από το ούζο και ξέχασε τη διαφάνεια.


Στο πλαίσια του Φεστιβάλ Ούζου το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθούν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι αθηναϊκών ΜΜΕ από την Αθήνα. Οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και θα γνωρίζουν την πόλη της Μυτιλήνης. Θα γίνουν ουσιαστικά οι πρεσβευτές του νησιού μας σε όλη την Ελλάδα.


Τα έξοδα για τη φιλοξενία των εκπροσώπων των αθηναϊκών ΜΜΕ (όπως και το φεστιβάλ)  θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ:  Υποέργου 2 «Προωθητικές ενέργειες τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας» της Πράξης «Ανάπτυξη και υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής της φυσιογνωμίας της περιοχής παρέμβασης»


Προσέξτε τώρα τα "παιχνίδια" της Διοίκησης του Επιμελητηρίου σχετικά με την φιλοξενία των επισκεπτών. "Παιχνίδια" που δεν εξασφαλίζουν τη διαφάνεια!


 Πριν μερικές μέρες εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Λέσβου επικοινωνεί με γνωστό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.  Ζητάει γραπτή προσφορά με  διαθέσιμα δωμάτια ώστε να φιλοξενηθούν στο ίδιο ξενοδοχείο όλοι οι επισκέπτες. Αυτή όμως η επικοινωνία ήταν μάλλον για τις ανάγκες του προγράμματος... διότι  η δαπάνη φιλοξενίας για να εγκριθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ απαιτεί τουλάχιστον δύο προσφορές. 

Οπότε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχοντας προαποφασίσει (όπως προσκύπτει από τα γεγόνοτα)  σε ποιο ξενοδοχείο θα προωθήσει τους καλεσμένους ζήτησε προσφορά από ένα ακόμη ξενοδοχείο για να είναι καλυμμένη στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Τελικά όχι μόνο επέλεξε να τους πάει στο ξενοδοχείο που είχε προαποφασίσει και  είναι αρκετά μακριά από την πόλη αλλά θα  προωθήσει ένα μικρό αριθμό των καλεσμένων σε άλλο ξενοδοχείου του ίδιου ιδιοκτήτη!!!!


Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά:
1.    Γιατί το Επιμελητήριο Λέσβου δεν έθεσε προδιαγραφές για το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει του επισκέπτες; (πχ τοποθεσία , δυναμικότητα , κατηγορία)
2.    Γιατί το Επιμελητήριο δεν ζήτησε προσφορές από όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής  της Μυτιλήνης;
3.    Υπάρχουν επαγγελματικές σχέσεις μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου;


Είναι κρίμα η προσπάθεια του Συνδέσμου Ποτοποιών Λέσβου να αμαυρώνεται από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και από τις λογικές άλλων εποχών (ο γνωστός του γνωστού...)
Είναι κρίμα που οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ (από τους οποίους περιμένουμε να γράψουν καλά λόγια για το νησί μας) να ταλαιπωρηθούν διαμένοντας αρκετά μακριά από την πόλη.


Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου για το Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη:
Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου, διοργανώνει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στις 20:30 στη Μαρίνα Μυτιλήνης:
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι ποτοποιίες της Λέσβου θα προσφέρουν στους επισκέπτες ούζο και παραδοσιακούς μεζέδες.

Μοιράσου το άρθρο!