Οικονομία

31/08/2012 - 14:27

Επίσκεψη Γερμανού Συμβούλου στην Περιφέρεια-Προοπτική συνεργασίας με Γερμανία

Επίσκεψη Γερμανού Συμβούλου στην Περιφέρεια-Προοπτική συνεργασίας με Γερμανία

style="text-align: justify; ">Τον σύμβουλο του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ (Hans Joackim Fuchtel), αρμόδιο της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Κριστόφ Σουμάχερ (Christoph Shumacher), υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νομού Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Καπάρα, στο πλαίσιο των επαφών του Γερμανού συμβούλου με φορείς της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. 
Αντικείμενο της σύσκεψης που ακολούθησε ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την Γερμανική Κυβέρνηση, σε θέματα τουρισμού και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των νησιών μας, για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και επενδύσεων από τη Γερμανία στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τη δυναμική εισαγωγή των προϊόντων στις Γερμανικές αγορές καθώς και σε άλλες -όπου η Γερμανία διαθέτει την τεχνογνωσία και τις επαφές της για τα διάθεσή τους- όπως στην Ανατολική Ευρώπη. 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Σουμάχερ στις δυνατότητες προώθησης του ελαιολάδου στη Γερμανική αγορά, ενώ από τη πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έγινε ανάλυση του πλούτου των προϊόντων των νησιών μας και των δυνατοτήτων που έχουν, παρά τις δυσκολίες. 
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνέχεια στην κοινή προσπάθεια που ξεκινά για συνεργασία των δύο πλευρών, με κοινές εκδηλώσεις που θα εστιάζουν στον τομέα του τουρισμού και επαφές για την προώθηση -σε πρώτη φάση του ελαιολάδου όπου εκφράστηκε συγκεκριμένο ενδιαφέρον- καθώς και των άλλων αγροτικών μας προϊόντων.   

Μοιράσου το άρθρο!