Οικονομία

26/03/2012 - 17:28

Επιτέλους ! Οικονομικός εισαγγελέας στην Τράπεζα Λέσβου Λήμνου

yle="text-align:justify;">
Eισαγγελική έρευνα για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) να ανακαλέσει τις άδειες τριών συνεταιριστικών τραπεζών, διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης.
Η απόφαση της ΤτΕ αφορά στις συνεταιριστικές τράπεζες Λαμίας, Αχαΐας και Λέσβου- Λήμνου και ελήφθη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, καθώς δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητά τους.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, οι επίμαχες τράπεζες εμφάνιζαν μεγάλη κεφαλαιακή ανεπάρκεια εξαιτίας απαιτήσεων από επισφαλείς δανειοδοτήσεις που είχαν χορηγήσει.

Ο κ. Πεπόνης ζήτησε να διερευνηθεί, αν στην υπόθεση των τριών τραπεζών προκύπτουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων τους και αν στοιχειοθετείται η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της απάτης και της υπεξαίρεσης. 

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των χορηγηθέντων επισφαλών δανείων των τριών τραπεζών προκύπτουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων τους

 

πηγή: εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ

 

Σχόλιο Lesvosnews: ...κάποιοι στη Λέσβο ονειρεύονται ότι θα ανασταλεί η αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Λέσβου Λήμνου....

υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που ακούει στο όνομα ποινικές διώξεις!!!

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!