Οικονομία

14/06/2013 - 06:41

expo AEGEAN 2013: Ξεκινάει το μεγαλύτερο οικονομικό - πολιτισμικό γεγονός της χρόνιας

yle="text-align: justify;">Όλα είναι έτοιμα. Το μεγαλύτερο οικονομικό - πολιτιστικό γεγονός της χρόνιας ξεκινάει σήμερα. Η expo AEGEAN υποδέχεται τον εμπορικό οικονομικό κόσμο Ελλάδας και Τουρκίας με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Η «ΗΧΩ Α.Ε.» σας ενημερώνει ότι σήμερα  Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην είσοδο της μαρίνας Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 1ης Εμπορικής-Τουριστικής-Πολιτιστικής Έκθεσης «expo-AEGEAN 2013” παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Την κορδέλλα θα κόψουν εκτός του κ. υπουργού και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημ. Βουνάτσος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Παν. Κουτσίκος, καθώς και ο κ. Γιώργος Πίττας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν την αιγίδα στην Έκθεση.

Συμμετέχουν σε 65 περίπτερα 90 εκθέτες από την Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Έβρο, Χίο, Λέσβο,Κωνσταντινούπολη και παράλια της Τουρκίας.

Τηλεοπτικό ρεπορτάζ θα μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1, την Τηλεόραση Μυτιλήνης και την TRT ( Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται αύριο το πρωϊ στην πόλη μας.

Έχουν έρθει και θα επισκεφθούν την Έκθεση ο πρόεδρος, τα μέλη και 34 επιχειρηματίες από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, πρόεδροι πολλών Επιμελητηρίων της Ελλάδας, είτε έχουν περίπτερο είτε όχι συνοδευόμενοι από επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για να παρακολουθήσει μεταξύ των άλλων και την έκθεση του συμφώνου «Ελληνικό πρωινό στη Λέσβο» που θα γίνεται στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς φθάνει στη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από τα 150 νεοεκλεγέντα μέλη του. Πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες της Σμύρνης οι οποίοι θα βολιδοσκοπήσουν για συνεργασίες και συμφωνίες με Έλληνες ομολόγους τους. Επίσης, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Παναγιώτης Κουτσίκος συνοδεύεται από Τούρκους επισήμους και διευθυντικά στελέχη μεγάλων τουρκικών εταιρειών.

 


TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ «expo-AEGEAN»

Η «ΗΧΩ Α.Ε.» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι στην «1η Εμπορική-Τουριστική-Πολιτιστική Έκθεση expo-AEGEAN» που θα πραγματοποιηθεί από 14-17 Ιουνίου 2013 στη μαρίνα Μυτιλήνης

Ο  Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) έχει υπο την αιγίδα του  την  «1ης Εμπορικής-Τουριστικής-Πολιτιστικής Έκθεσης/Φεστιβάλ», που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως και 17 Ιουνίου  2013 στο χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης. Θα συμμετάσχουν σ’αυτήν 90 εκθέτες από τα νησιά του  Αιγαίου, και την Ηπειρωτική  Ελλάδα καθώς και από την Τουρκία.

Η δημιουργία αυτής της Έκθεσης/Φεστιβάλ, θα είναι η κορωνίδα όλων των επιχειρηματικών δράσεων για το 2013 και για το λόγο αυτό μας έχει δοθεί μέχρι στιγμής η αιγίδα από πέντε φορείς: 1) από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, β) από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), 3) από το Επιμελητήριο Λέσβου, 4) από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο και 5) από το Δήμο Λέσβου.

Η “expo-AEGEAN” Φεστιβάλ Αιγαίου, θα αναδείξει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, θα βοηθήσει στην επίτευξη εμπορικών συναλλαγών και τουριστικών συμφωνιών και θα φέρει σε επαφή αγοραστές και προμηθευτές, ώστε όλα αυτά να αποδώσουν τις μεγαλύτερες και καλύτερες προοπτικές και συνεργασίες για τους συμμετέχοντες στην Έκθεση.

Σε ό,τι μας αφορά,  στηρίζουμε σοβαρά αυτήν την ενέργεια, η οποία αν μη τι άλλο, θα μετατρέψει την οικονομική κρίση σε ευκαιρία και θα φέρει κοντά Έλληνες και Τούρκους για μια γνωριμία, εμπορική και τουριστική συνεργασία. Θεωρούμε ότι από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα πρέπει να λείψει κανένας, γιατί μόνο θετικά οφέλη θα μπορέσει να αποκομίσει απ’αυτήν.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ  Ώρα 4μ.μ.- 8μ.μ. Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Ώρα 9.30 - 15.30  Συνέδριο για Μεταφορές – Συγκοινωνίες & Logistic

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. Ώρα 10 – 11 Forum Εμπορίου και Βιομηχανίας. Θα επεξεργαστούν προτάσεις συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρήσεων με κοινή προβολή τους στην παγκόσμια αγορά. .  B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. Ώρα 11-12 Forum Τουρισμού. Συνεργασία σε θέματα Τουρισμού με κοινά πακέτα Ελλάδας και Τουρκίας.  B2B ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

                      

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

θα υπάρξει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που όμοιό του δεν ξανάζησε ποτέ ο τόπος μας. Τέσσερις κορυφαίες συναυλίες: 14/6 με τη Γλυκερία, 15/6 με τους «Imam Baildi», 16/6 με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και 17/6 με τους «Café Aman Istanbul», θα μείνουν σε όλους αξέχαστες. Ακόμα θα συμμετάσχουν 40 Χορευτικοί Σύλλογοι, 6 Χορωδίες και 6 μουσικά Support Groups. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7.30 μ.μ. Επίσης, το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση «expo-AEGEAN 2013» θα είναι 4 ευρώ, τα μικρά παιδιά και τα ΑΜΕΑ θα έχουν είσοδο δωρεάν και δεν θα υπάρχει καμμιά επιπλέον επιβάρυνση για τις μεγάλες συναυλίες που θα γίνουν μέσα στο χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 7μ.μ. Πλούσιο πρόγραμμα με τη νεανική ορχήστρα του Προοδευτικού Συλλόγου Άντισσας «Τέρπανδρος» στην είσοδο της μαρίνας Μυτιλήνης.

Ώρα 7.30 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης

Ώρα 8.00 μ.μ. Ορχηστρικά-Χορωδιακά-Χορευτικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μήθυμνας «ο Μόλυβος», του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Ομίλου Καλλονής ΕΘΟΚ και των Πολιτιστικών Συλλόγων Συκαμνιάς και Σκουτάρου.

Ώρα 8.40 μ.μ. Χαιρετισμοί-Απονομές

Ώρα 9.20 μ.μ. Χορευτικά από την Πολιτιστική Παρέμβαση «Πάραλος»

Ώρα 9.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» του Μιχάλη Δήσσου

Ώρα 10.30 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τη ΓΛΥΚΕΡΙΑ και τους 10 μουσικούς της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 7.30 μ.μ. Χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμής

Ώρα 7.45 μ.μ. Χορευτικά από τον Εξωραϊστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας

Ώρα 8 μ.μ Χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων Πέτρας και Στύψης

Ώρα 8.15 μ.μ. Χορευτικά Αναπτυξιακής Πολιτιστικής Εταιρείας Μεσοτόπου, Αναγνωστηρίου Αγιάσου και Πολιτιστικών Συλλόγων Λουτρών και Ιππείου «Άγιος Προκόπιος»

Ώρα 8.45 μ.μ. Χορευτικά από τον Σύλλογο του πρ. Δήμου Μυτιλήνης και του Εκπολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου «Αρίων»

Ώρα 9 μ.μ. Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας»

Ώρα 9.15  Φοιτητικός Χορευτικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ώρα 9.30 μ.μ. Χιώτικο μουσικό συγκρότημα «ΣΕ ΗΧΟ ΕΝΤΕΧΝΟ» του Παντελή Λύκου

Ώρα 10.30 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τους «IMAM BAILDI»

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 7.30 μ.μ. Χορευτικά από τον Αθλητικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άγρας «ο Μακαρέας», τον Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ερεσού και Σκαλοχωρίου

 Ώρα 7.45 μ.μ. Χορωδιακό και Χορευτικό δρώμενο του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, του Εκπολιτιστικού-Μορφωτικού-Λαογραφικού Συλλόγου Μιστεγνών «ο Μήκιστος» και των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίας Παρασκευής και Αγίας Μαρίνας.

Ώρα 8 μ.μ. Πολιτιστικό δρώμενο «το Προξενιό» από τον Σύλλογο Πολιχνίτου «ο Μπάλος»

Ώρα 8.30 μ.μ. Παραδοσιακό δρώμενο «Γάμου» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακοίλων

Ώρα 9.00 μ.μ. Χορευτικά από την Πολιτιστική Αθλητική δράση Μυτιλήνης «Εν χορώ»

Ώρα 9.30 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα «ΜΑΓΜΑ» του Γιάννη Μυκονιάτη

Ώρα 10.30 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και τους 11 μουσικούς του

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 7.30 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί Πολιτιστικών Συλλόγων Παναγιούδας και Μόριας

Ώρα 7.45 μ.μ. Χορωδιακό και Χορευτικά δρώμενα από τον Σύλλογο Γυναικών Παμφίλων, τον Προοδευτικό Σύλλογο Άντισσας «Τέρπανδρος» και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αφάλωνα

Ώρα 8.15 μ.μ. Χορευτικά από τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό-Αθλητικό Σύλλογο Ταξιαρχών

Ώρα 8.30 μ.μ. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιούδας

Ώρα 8.45 μ.μ. Δρώμενο από τον Eρασιτεχνικό Φιλοτεχνικό Όμιλο το «ΜΠΟΥΡΙΝΙ»

Ώρα 9.10 μ.μ. Δρώμενο του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος Μητρόπολης Μυτιλήνης

Ώρα 9.30 μ.μ Μουσικό συγκρότημα «SALIA BALIA BAND» του Αλέξανδρου Σπάθη

Ώρα 10 μ.μ. Μουσικό συγκρότημα «ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» του Μάκη Ψαραδέλλη

Ώρα 10.30 μ.μ. Μεγάλη Μικρασιάτικη και ρεμπέτικη συναυλία με το συγκρότημα “CAFE AMAN ISTAMBUL”

Μοιράσου το άρθρο!