Οικονομία

20/06/2013 - 20:29

expo AEGEAN 2013: ξεπεράστηκε ο στόχος των 20.000 επισκέψεων

Η

«ΗΧΩ Α.Ε.» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλα τα ΜΜΕ για την καλόπιστη κριτική και την  στήριξη που παρείχαν στην «1η Εμπορική-Τουριστική-Πολιτιστική Έκθεση expo-AEGEAN 2013».


Αισθάνεται ακόμα την υποχρέωση να σας ενημερώσει ότι το στόχος που έθεσε τον Ιανουάριο του 2013 για επισκεψιμότητα 20.000 ατόμων όχι μόνον επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε. Σ’αυτό βοήθησαν πολλοί παράγοντες όπως η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της εταιρείας μας, το φθηνό εισιτήριο για τις εξαιρετικές συναυλίες που πραγματοποιήσαμε και βεβαίως η προβολή και διαφήμιση μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ.


Η πολύ μεγάλη επιτυχία της «1ης Εμπορικής-Τουριστικής-Πολιτιστικής Έκθεσης expo-AEGEAN» μας έδωσε δύναμη αλλά δεν μας εφησυχάζει. Από σήμερα βάζουμε τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά γιατί θέλουμε και μπορούμε να φθάσουμε την “expo-AEGEAN” στις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ελληνικής Περιφέρειας, για την τόνωση της οικονομίας του νησιού μας, για τη διαφήμηση της Λέσβου, για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.


Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή σας σ’αυτή τη μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα ενημερωθείτε για τα νέα άλματα που θα πραγματοποιήσει η «ΗΧΩ Α.Ε.»


Φιλικά
Δημήτρης Τσαμουράς

 


 


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

κ. Χαράλαμπου Αθανασίου

στα εγκαίνια της “expo-AEGEAN 2013”

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε στη μαρίνα Μυτιλήνης την «1η Εμπορική – Τουριστική – Πολιτιστική Έκθεση EXPO – AEGEAN».

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα πολυσήμαντο γεγονός με συγκεκριμένες αναφορές και συγκεκριμένους αποδέκτες. Οικονομικές και επιχειρηματικές αναφορές. Πολιτικούς και κοινωνικούς αποδέκτες. Πολιτισμικές και ιστορικές κατακτήσεις.

Στις μέρες μας, η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων αποκτά μεγάλη σημασία διότι επιφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, παρέχοντας ελπιδοφόρα μηνύματα τόσο στην οικονομική ανάκαμψη και στις κατευθυντήριες γραμμές που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την οικονομική κρίση, που δυστυχώς εδώ και καιρό έχει περιέλθει η χώρα μας, όσο και στη βελτίωση των σχέσεών μας σε πολιτικό εμπορικό και επιχειρηματικό πεδίο με την γείτονα χώρα Τουρκία που συμμετέχει ενεργά στην έκθεση.

Η έκθεση, το συνέδριο για τις θαλάσσιες μεταφορές και οι θεματικές ενότητες για θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού είμαι πεπεισμένος ότι θα συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην επίλυση επιμέρους προβλημάτων όσο και στη βελτίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και κυρίως των περιοχών τους που βρέχονται από το Αιγαίο και που ούτως ή άλλως η επικοινωνία και οι δεσμοί είναι πολυεπίπεδα αναπτυγμένοι λόγω της γειτνίασης και του καλού πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολύ καιρό.

Ο πολιτισμός είναι το άλλο θεμελιώδες κεφάλαιο που δρα σαν καταλύτης στην προσέγγιση των δύο λαών και μόνο θετική επιρροή ασκεί στο κλίμα φιλίας και συνεργασίας που καλλιεργείται συστηματικά, αλλά και που συμβάλλει καθοριστικά στο να συνειδητοποιήσουμε τα τυχόν λάθη του παρελθόντος, επανακαθορίζοντας δημιουργικά το μέλλον μας.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, των Επιμελητηρίων, των Ενώσεων, των Συνδέσμων, εκθέτες από την Τουρκία και την Ελλάδα σας καλωσορίζουμε στην Αιολική Γη, τη Λέσβο.

Σ’αυτό το όμορφο και φιλόξενο νησί του Αιγαίου της ελιάς και του ούζου με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και εξαγωγής πολιτισμού.

Σ’αυτόν τον μαγευτικό χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης, εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους των διοργανωτών της έκθεσης και στις εργασίες των παράλληλων εκδηλώσεων και εύχομαι να αναδειχθούν μέσα από αυτές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, εμπορικές συναλλαγές και τουριστικές συμφωνίες για να ανατρέψουν το κλίμα της κρίσης και να το μετατρέψουν σε κλίμα επιχειρηματικής ευφορίας και προσέγγισης των δύο λαών.

Γιατί δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι οι αντιπαραθέσεις των λαών σε εθνικό επίπεδο, αναδεικνύουν τις αδυναμίες των κυβερνήσεών τους να αντιμετωπίσουν υπαρκτά ζωτικά προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Συνεπώς, πιστεύω ότι τούτη η εκδήλωση θα δώσει το μήνυμα ότι οι λαοί αρνούνται τη στείρα αντιπαράθεση και επενδύουν στη συνεργασία, στη φιλία και στην ανάπτυξη, που αποτελούν τον πυρήνα της ειρηνικής συνύπαρξης.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!