Οικονομία

01/02/2012 - 13:56

Ημερίδα του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας "Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013"

yle="text-align:justify;">Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/2 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, από την Ειδική Υπηρεσία Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος»,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, χαρακτήρισε την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «ως ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που θα δώσει παράλληλα και νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής μας.».

Ο κ. Γιακαλής, ανέφερε τέσσερα ενδεικτικά έργα (από το σύνολο των οκτώ), στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως εταίρος («Handycraft Tour», «PREMARPOL», «ΦΥΚΗΣΑΠ», «i4 Walker»), συνολικού προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ, γεγονός που όπως σχολίασε αποδεικνύει την καλή πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε την ανάγκη που υπάρχει αυτή την στιγμή για «σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών έργων στρατηγικής σημασίας, με σαφείς δείκτες εκροών, αποτελεσμάτων αλλά και με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για όλη τη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ των δυο χωρών.». 

Στην ημερίδα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους διοργανωτές της ημερίδας για το πρόγραμμα, να ρωτήσουν για τις βασικές αρχές της εφαρμογής του, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!