Οικονομία

01/02/2019 - 15:44

Και άλλα 8 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την περαιτέρω ενίσχυση νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργο Πλακωτάρη, συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης παρουσίασε την  ανάγκη για την ενίσχυση του τομέα του τουρισμού με νέες επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συνδράμει σε αυτό.


Συγκεκριμένα, να διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» 8 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου διαδικαστικά και θεσμικά, αλλά κυρίως χρηματοοικονομικά να διευκολυνθεί περαιτέρω το ΕΠΑΝΕΚ ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Η κα. Καλογήρου υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά που προτείνει να διατεθούν από πλευράς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο προϋπολογισμός του ΕΠΑΝΕΚ και έτσι οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην προκήρυξη και αξιολογούνται θα τύχουν ενίσχυσης παρά το ότι ξεπερνούν και τα αρχικά διαθέσιμα, και την έξτρα χρηματοδότηση των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ πού δόθηκαν από την Περιφέρεια  το Δεκέμβριο του 2018 για τον ίδιο σκοπό, και δημιούργησαν  μια νέα αναπτυξιακή πνοή στο Βόρειο Αιγαίο.


Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ συμφώνησε με την πρόταση της Περιφερειάρχη και έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να δρομολογήσουν άμεσα τις απαραίτητες διοικητικές  διαδικασίες για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Μοιράσου το άρθρο!