Οικονομία

28/09/2018 - 17:36

Καμπάνια Λέσβου στη Βόρειο Ελλάδα – Συμμετοχή στην “26η KAVALAEXPO 2018”.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, προσκάλεσε όπως και πέρυσι τους φορείς της Λέσβου, να συμμετάσχουν στην 26η Διεθνή Έκθεση “KAVALAEXPO 2018”, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Νέας Καρβάλης Καβάλας (Παρασκευή, 5 έως Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018), προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση της πληγείσης, λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού, εικόνας του νησιού και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτό.  

Κατόπιν της εξαιρετικά τιμητικής αυτής πρόσκλησης, ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας και άλλους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς της Λέσβου, οργανώνει τη συμμετοχή του νησιού στο σημαντικό αυτό εμπορικό γεγονός, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, τόσο από εμπορικής πλευράς για διοχέτευση των προϊόντων του στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές – χώρες. 

Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Λέσβου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, μέσω της σταθερής δρομόλογησης ferry boats της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS σε ετήσια βάση.    

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, η προώθηση της τουριστικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19.

Στην εν λόγω συμμετοχή, θα ακολουθηθεί η μεθοδολογία που έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια στα festivals και στις εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή – Μανταμάδος, Γέρα – Ευεργέτουλας – Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή – Αγία Παρασκευή, Πέτρα – Μόλυβος και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά και γαστρονομικά “προϊόντα” τους. Στα booths – stands όλων των γεωγραφικών περιοχών, θα υπάρχει η δυνατότητα της περιορισμένης παρουσίας επιχειρηματικών μονάδων ή φορέων (τουρισμού και γαστρονομίας), ενώ η συμμετοχή θα συνοδεύεται και από ενδεχόμενη επιχειρηματική αποστολή των ενδιαφερομένων.

Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, θα έχουν οι “προσφορές” των ξενοδοχειακών και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες θα χορηγήσουν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος βορειοελλαδιτών προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικά στη φετινή διοργάνωση, λόγω του ανοίγματος που επιχειρούν οι διοργανωτές προς διάφορες χώρες που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στην περιοχή (π.χ. Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρωσία, κ.α.), θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνεργασιών στον τουριστικό τομέα, μεταξύ θεσμικών και επιχειρηματικών παραγόντων των παραπάνω χωρών και των συμμετεχόντων στην έκθεση.

Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, θα μπορούν να φιλοξενηθούν: α) εξειδικευμένα φυλλάδια για όλα τα είδη των θεματικών τουριστικών προϊόντων,  β) γενικά prospectus για το νησί, γ) διαφημιστικό υλικό για τον κάθε γεωγραφικό προορισμό & ξενοδοχεία της κάθε περιοχής, δ) τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα και προωθητικό υλικό της λεσβιακής γαστρονομίας (κατά τακτά διαστήματα θα διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους επαγγελματίες και το κοινό της έκθεσης).   

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν, μπορούν να παρευρεθούν στο περίπτερο της Λέσβου, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εμπορικού αντιπροσώπου (τα ατομικά έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής, βαρύνουν την κάθε επιχείρηση). Για τη μετακίνηση των επιχειρηματιών και των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους, θα υπάρχει ειδική έκπτωση 50% με το πλοίο της Hellenic Seaways, που αναχωρεί από τη Μυτιλήνη για την Καβάλα την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 ή το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 11 π.μ.).

Η παραλαβή και η φόρτωση των εκθεμάτων (banners, αφίσες, έντυπα, προϊόντα, εξοπλισμοί, κ.ο.κ.), θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 και την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 (μέχρι τις 2 μ.μ.), στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, Μυτιλήνη).  

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της συμμετοχής Πρόεδρο της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, στα τηλέφωνα 22510 22143 & 6973 004872, emails: pitsiosp@otenet.gr & pitsiosp1@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!