Οικονομία

27/12/2011 - 15:51

Κανονικά οι διορθώσεις του κτηματολόγιου στη Λέσβο - Η "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ" διαψεύδει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις πολιτικών

Κανονικά προχωρά η πρώτη φάση της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων ακινήτων στο νησί της Λέσβου, που αφορά στη συλλογή δηλώσεων για γεωμετρικές αποκλίσεις που εντοπίζουν οι δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία είναι απλή και απολύτως ανέξοδη για τους ενδιαφερόμενους. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που εντοπίζουν απόκλιση στην απεικόνιση του ακινήτου τους, πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο Γραφείο Παραλαβής Δηλώσεων Επαναπροσδιορισμού της Μυτιλήνης ή του Παππάδου και να υποδείξουν τη θέση και τα όρια των ακινήτων τους.

Ο εντοπισμός των ακινήτων πραγματοποιείται σε ειδική σύγχρονη εφαρμογή ψηφιακών χαρτών υψηλής ακρίβειας που έχει αναπτύξει εσωτερικά η Κτηματολόγιο ΑΕ, γεγονός που μηδενίζει το κόστος για τον πολίτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ζητείται υποχρεωτικά προσκόμιση εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος, αλλά επαφίεται στον πολίτη η επιλογή προσκόμισής του.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Γραφεία Παραλαβής Δηλώσεων Επαναπροσδιορισμού λειτουργούν καθημερινά 8.30-15.00 και η προθεσμία που έχει οριστεί για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι τρίμηνη, με έναρξη την 13 Δεκεμβρίου 2011. Το διάστημα αυτό κρίνεται καταρχήν ως επαρκές προκειμένου να ανταποκριθούν οι δικαιούχοι και να καταγραφούν οι όποιες γεωμετρικές αποκλίσεις. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η ταχύτατη εκτίμηση του εύρους της αστοχίας κάθε περιοχής ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, που είναι η ενεργοποίηση της διαδικασίας εκτεταμένης διόρθωσης.

Η Κτηματολόγιο ΑΕ παρακολουθεί την πρόοδο της διαδικασίας μέσω του προσωπικού που έχει διαθέσει η ίδια και η τοπική Δημοτική αρχή και ταυτόχρονα μέσω της on-line εφαρμογής που της επιτρέπει να αξιολογεί κάθε στιγμή τόσο την προσέλευση όσο και το εύρος των αστοχιών, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις δηλώσεις που παραλαμβάνονται καθημερινά.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε διαρκή εποπτεία της διαδικασίας και των αναγκών εξυπηρέτησης των πολιτών, ώστε να μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μοιράσου το άρθρο!