Οικονομία

17/05/2020 - 18:28

Με 6 άτομα στο τραπέζι ανοίγει η εστίαση - Σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης

Σκαριφήματα και παραδείγματα για τη λειτουργία των χώρων της εστίασης 

-Όλα τα μέτρα που πρέπει να ισχύουν στην εστίαση για τον κοροναϊό: Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι -

-Οι αποστάσεις τραπεζιών -

-Τι γίνεται με τον επιπλέον χώρο για τραπεζοκαθίσματα

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου (εμπορικά κέντρα) και τη Δευτέρα 25 Μαΐου (εστίαση).

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι κανόνες λειτουργίας για τις επιχειρήσεις εστίασης, δηλαδή τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ, οι οποίες αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι στις 25 Μαΐου.

Ο κ. Παπαθανάσης αποκάλυψε και τους κανόνες λειτουργίας για τις επιχειρήσεις που επανεκκινούν κατά το 4ο στάδιο επαναφοράς τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα:

· Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

· Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

· Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

· Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

· Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

· Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

· Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

· Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

 

 Σύσκεψη στη Μυτιλήνη

Την Δευτέρα 18 Μαΐου πρωί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτελης συγκαλεί σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο που  αφορά τον καθορισμό λειτουργίας των κέντρων εστίασης στην πόλη, αλλά και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις για πεζοδρομήσεις στην περιοχή Λαδάδικα και ενδεχομένως σε άλλα σημεία της πόλης,

Θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του συλλόγους εστίασης ΑΣΠΙΔΑ, ο πρόεδρος της Δ/Κ Αλέκος Κουζινόγλου, η Διοικητής της τροχαίας, Αντιδάμαρχοι, εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

----

φωτογραφία Βασίλης Ραϊστέλλης - προκυμαία Μυτιλήνης 

 

Δείτε σκαριφήματα και παραδείγματα για τη λειτουργία των χώρων της εστίασης 

Μοιράσου το άρθρο!