Οικονομία

31/12/2018 - 16:09

Μέχρι τέλος Ιουνίου 2019 ο μειωμένος στη Λέσβο και ...μετά βλέπουμε - Δήλωση Χ. Καλογήρου

Π

αρατείνεται για έξι μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2019, το μέτρο του χαμηλού ΦΠΑ 17%  στη Λέσβο και σε ακόμη 4 νησιά του Αιγαίου που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε εκτέλεση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τα νησιά που αφορά είναι η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και η Λέρος.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ αναφέρει:
«Υπογράφηκε σήμερα υπουργική απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία προβλέπει την παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές (Λέρος, Λέσβος, Κως, Σάμος και Χίος) μέχρι την 30.6.2019.

Η απόφαση έρχεται σε εκτέλεση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.»

-----------------

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αναφερομένη στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έστω την έσχατη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τα νησιά μας.
Η αναγκαιότητα της συνολικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας παραμένει για εμάς επιδίωξη σταθερή και αμετάθετη».

Μοιράσου το άρθρο!