Οικονομία

16/02/2012 - 14:10

Οικονομικός εισαγγελέας στο ΙΚΑ Μυτιλήνης;

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Επίσκεψη, πιθανόν και σήμερα, του Γρηγόρη Πεπόνη, στο ΣΔΟΕ Μυτιλήνης

Απ’ το απόγευμα της Τρίτης, αλλά και όλο το πρωί χθες, σε οικονομικές υπηρεσίες της Λέσβου αλλά και στο ΙΚΑ Μυτιλήνης, συζητιόταν έντονα το ενδεχόμενο έλευσης ίσως και σήμερα στο νησί του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, με σκοπό τον έλεγχο υπόθεσης του ΙΚΑ. Αν και η διασταύρωση της είδησης δε στάθηκε ικανή, στέλεχος του ΣΔΟΕ επεσήμανε πως για τέτοιες επισκέψεις το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα υπήρχε υπηρεσιακώς ειδοποίηση.

Η πληροφορία ξεκίνησε από στέλεχος του Υγειονομικού Τμήματος του ΙΚΑ, που ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως και συνάδελφοί του, έχουν κληθεί στο ΣΔΟΕ για την Πέμπτη εν όψει προγραμματισμένης επίσκεψης του οικονομικού εισαγγελέα που διερευνά υπόθεση οικονομικού εγκλήματος σχετιζόμενη με το ΙΚΑ Μυτιλήνης.
Τόσο όμως ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών τού ΕΟΠΥΥ, Στρατής Κύτελης, όσο και ο διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών τού ΙΚΑ, Μαΐστρος Κλαδογένης, δήλωσαν άγνοια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο ΣΔΟΕ

Αντιθέτως, την ίδια πληροφορία, όχι όμως υπηρεσιακώς αλλά ανεπισήμως, μας είπαν ότι είχαν στο ΣΔΟΕ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους επισκέψεις ουδέποτε προαναγγέλλονται. Το γιατί το θέμα τού ΙΚΑ θα εξεταστεί στα γραφεία τού ΣΔΟΕ μάς εξηγήθηκε απ’ το γεγονός ότι σε πρώτη φάση έχει κλείσει ο φάκελος υπόθεσης που αφορά στο ΙΚΑ και διερευνήθηκε απ’ τις υπηρεσίες του, φάκελος ο οποίος στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ. Για την ίδια υπόθεση, όμως, αναφέρθηκε ότι εκκρεμεί και άλλος έλεγχος, που όμως θα διενεργηθεί απ’ ευθείας απ’ τις οικονομικές υπηρεσίες, κι όχι απ’ το Ίδρυμα. Για αυτόν τον έλεγχο φέρεται να έρχεται και ο οικονομικός εισαγγελέας στη Μυτιλήνη.
Απ’ την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Βαρδαξής, δήλωσε όπως και οι διευθυντές των άλλων Υπηρεσιών ότι δεν υπάρχει καμμία σχετική ενημέρωση του σώματος. Πάντως, είναι πολύ πιθανό, με δεδομένο ότι και κεντρικά στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία «φιλοξενείται» στο κτήριο του ΣΔΟΕ, ο κ. Πεπόνης ή όποιο άλλο στέλεχός της αναλάβει υπόθεση που αφορά στη Λέσβο, να επισκεφτεί τα εδώ γραφεία τού ΣΔΟΕ ζητώντας στέγη για τη διενέργεια ελέγχου.

 

---------------------------------

η είδηση όπως αναδημοσιεύτηκε στην ΕΡΤ / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Οικονομικός εισαγγελέας στη Μυτιλήνη για οικονομικά αδικήματα στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός» ο εισαγγελέας θα ερευνήσει υπόθεση οικονομικού εγκλήματος στο ΙΚΑ ενώ ήδη έχουν κληθεί σήμερα στο ΣΔΟΕ στελέχη του υγειονομικού τμήματος του ιδρύματος. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σήμερα το πρωί ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο ΙΚΑ Μυτιλήνης υπάρχει πρόβλημα, είναι σε εξέλιξη έρευνα που αφορά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

------------------

η είδηση όπως αναδημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Η είδηση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία - Ο αυτόχειρας είχε κατηγορηθεί για παράνομες συνταγογραφήσεις και για χορηγία συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά...

Μέσα στη μέρα, αναμένεται στο νησί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής, για να διαπιστώσει τα όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στο ΙΚΑ Μυτιλήνης και αν ευσταθούν τα όσα ακούγονται περί οικονομικών σκανδάλων, με πρωταγωνιστή τον αυτόχειρα γιατρό. 

Ο εν λόγω γιατρός του ΙΚΑ, αυτοκτόνησε το περασμένο καλοκαίρι. Είχε αφήσει σημείωμα που υποδείκνυε το σημείο που θα έβρισκαν το πτώμα του. Συγγενείς του, τον βρήκαν κρεμασμένο σε δέντρο στο δάσος του Άι-Γιώργη στην περιοχή της Κουτσουμπάρας αμέσως μετά το αεροδρόμιο.

O αυτόχειρας - που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία - είχε κατηγορηθεί για παράνομες συνταγογραφήσεις και εξετάσεις αλλά και για χορηγία συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν σαν αποτέλεσμα να φεσωθεί η υπηρεσία του.

Η φημολογία για την άφιξη του οικονομικού εισαγγελέα, ξεκίνησε σύμφωνα με την emprosnet.gr, από στέλεχος του υγειονομικού τμήματος του ΙΚΑ. Aνέφερε ότι ο ίδιος όπως και συνάδελφοί του έχουν κληθεί στο ΣΔΟΕ, ενόψει προγραμματισμένης επίσκεψης του οικονομικού Εισαγγελέα που διερευνά υπόθεση οικονομικού εγκλήματος που σχετίζεται με το ΙΚΑ Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η υπόθεση διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ που ερεύνησαν την υπόθεση. Για την ίδια υπόθεση όμως, αναφέρθηκε ότι εκκρεμεί και άλλος έλεγχος, που όμως θα διενεργηθεί απ’ τις οικονομικές υπηρεσίες, κι όχι απ’ το Ίδρυμα. Για αυτόν τον έλεγχο φέρεται να έρχεται και ο Οικονομικός Εισαγγελέας στη Μυτιλήνη.

 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!