Οικονομία

20/03/2011 - 12:32

Πειραιάς-Μύκονος-Χίος-Μυτιλήνη

Την επανασύνδεση της ακτοπλοϊκής γραμμής «Πειραιάς-Μύκονος-Χίος-Μυτιλήνη» ζητεί με επιστολή του προς τον  Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και τον Ιωάννη Βαρδινογιάννη,πρόεδρο του Δ.Σ της HELLENIC SEAWAYS ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος -Κουσαθανάς Μέγας.
Στην επιστολή του τονίζει: «Η Μυκονος αποτελεί έναν από τους καλύτερους και γνωστότερους  τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας που η τουριστική κίνηση είναι διαρκής είτε κατά την καλοκαιρινή περίοδο είτε και κατά την χειμερινή.
Δυστυχώς όμως, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της  Μυκόνου με τα ακριτικά μας νησιά Χίο και Μυτιλήνηέχει πλέον διακοπεί, υποχρεώνοντας σε έναν ταξιδιωτικό Γολγοθά τους στρατεύσιμους του νησιού μας προς αυτά τα νησιά, αλλά και τους σπουδαστές μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στα ΔΙΕΚ Χίου και Μυτιλήνης.
Παρακαλούμε λοιπόν, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, και προσβλέποντας στη δική σας κατανόηση,  να συνδράμετε με τη σειρά σας,  ώστε να επαναδρομολογηθεί άμεσα η προϋπάρχουσα γραμμή από το λιμάνι του Πειραιά,προσεγγίζοντας το λιμάνι της  Μυκόνου όπως παλαιότερα συνδέοντας ακόμα τη Σύρο, τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα,  και των κατοίκων και των ακριτικών νησιών αλλά και του εσωτερικού  και διεθνή Τουρισμού μας.
Παράλληλα, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Μυκόνου έχει δεχθεί χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας για την επαναδρομολόγηση είτε του ¨ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ¨ είτε του ¨ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ¨, που θα συνδέει το νησί μας με τη Χίο και τη Μυτιλήνη».
http://kykladesnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!