Οικονομία

22/11/2011 - 14:06

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» συμμετείχε η Περιφέρεια

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 18/11 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/11 στο εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ. – Helexpo, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε κοινό περίπτερο με τους Δήμους Λέσβου και Σάμου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Θυμίζουμε πως η έκθεση «PHILOXENIA», αποτελεί την κορυφαία συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η Περιφέρεια είχε το συντονισμό και τη συνολική ευθύνη για τη μεθοδική προώθηση των νησιών στο κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της συμμετοχής της, ενώ μέσω του ειδικού προγράμματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας “Expopartenariat”, πραγματοποιήθηκαν από μέρους της 25 συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προβάλλοντας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του «Ευπαλίνειου» της Σάμου, των Μεσαιωνικών Οικισμών της Χίου και του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, αλλά και της τοπικής μας γαστρονομίας.

Το κοινό περίπτερο που φιλοξένησε τη συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου, επισκέφτηκαν εκατοντάδες πολιτών και επιχειρηματιών, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου αλλά και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, η Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Ταξιαρχούλα Πνακά και ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου, κ. Νικόλαος Ζούρος.

Μοιράσου το άρθρο!