Οικονομία

01/03/2019 - 13:06

Συμπαράσταση πολιτκού κόσμου για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου ζητούν οι μεριδιούχοι

Έχουμε συστήσει τον  Σύλλογο Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου , την 04/02/2013.


        Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού, σκοπός μας είναι:  Η διαφύλαξη, εξασφάλιση και προστασία των συμφερόντων των μεριδιούχων του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου ΣΥΝ.ΠΕ» , της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με την υπ. αριθμ. 34/18-03-2012 Συνεδρίαση - Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος , που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Β` 790/19-03-2012.


   Ο Σύλλογος μας  εκπροσωπεί πάνω από 6.000 μεριδιούχους. Οι ενέργειες των Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής,  η πελατειακή συμπεριφορά τους, με τα θαλασσοδάνεια και τις άλλες εξυπηρετήσεις,  καθώς και η φαινόμενη μη ουσιαστική παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, οδήγησαν  στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής και στη διαδικασία εκκαθάρισής της. Ο Σύλλογος μας θεωρεί αυτονόητο ότι στα δίκαια αιτήματά μας θα έχουμε την συμπαράσταση όλου τον πολιτικού κόσμου του τόπου, καθώς και των  υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ζητά τον συντονισμό όλων  πριν και μετά τις εκλογές για την  υποστήριξη εμπράκτως αυτών που ζητούμε και  είναι :


• Την κατάργηση του άρθρου 10 του καταστατικού της Συνεταιριστικής με Νομοθετική ρύθμιση για την  απαλλαγή μας  από την  καταβολή του διπλάσιου της αξίας των μεριδίων μας,  προς κάλυψη των ζημιών που τυχόν θα προκύψουν από την  εκκαθάριση. Αλλιώς και χάνουμε τα μερίδιά μας και θα κληθούμε να πληρώσουμε το διπλάσιο της αξίας τους.
• Την αποζημίωση όλων των μεριδιούχων.
• Την επίσπευση της δικαστικής διαλεύκανσης κάθε υπόθεσης.

   Από την πλευρά μας είμαστε  σε  συντονισμό και  κοινή δράση  με τους υπόλοιπους αντίστοιχους Συλλόγους  Μεριδιούχων της Ελλάδας, ζητώντας και τη δική σας έμπρακτη βοήθεια  για επίλυση του προβλήματός μας . Ελπίζουμε στην πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας .

Ευχαριστούμε

Για το Δ.Σ.


                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βασίλης Γάλλος                                         Χαράλαμπος Αράπης

Μοιράσου το άρθρο!