Οικονομία

15/05/2014 - 06:59

Συνεταιριστική τράπεζα Λέσβου: έχουν εισπραχθεί 15 εκατ. από τα 60 εκατ. ευρω

ign="center">Ανακοίνωση του Δ.Σ. συλλόγου των μεριδιούχων της 12/05/2014

  Την 05 Μαΐου 2014  μετά από απόφαση του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε   συνάντηση  του προέδρου του συλλόγου κ. Χρήστου Πουλλέλη και του αντιπροέδρου κ. Βασίλη Γάλλου με τον εκκαθαριστή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου κ. Μιχάλη Ανδριώτη όπου  συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις. Ο εκκαθαριστής μας ενημέρωσε ότι:

   Η εκκαθάριση βρίσκεται σε θετικό δρόμο. Η πορεία ως προς την είσπραξη των δανείων είναι καλή. Μέχρι στιγμής από τα 60.000.000 € περίπου χορηγημένα δάνεια έχουν πληρωθεί περί τα 15.000.000 € και οι πληρωμές των δανείων από τους δανειολήπτες συνεχίζονται.  Ο εκκαθαριστής μας  ενημέρωσε ακόμα ότι , με οδηγίες της Τραπέζης της Ελλάδος, ρυθμίζονται ήδη ευνοϊκά , αρκετές περιπτώσεις δανείων. Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει άμεσα  να επικοινωνήσουν με τον εκκαθαριστή προκειμένου να ενημερωθούν .

   Σχετικά με τις υποθέσεις που έχει επιληφθεί η ποινική δικαιοσύνη μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει νέα εξέλιξη,  ενώ άλλες 9 υποθέσεις που σχετίζονται με την διαχείριση της τράπεζας τις εξετάζει ο οικονομικός εισαγγελέας.

  Από το σύλλογό μας γίνεται προσπάθεια συντονισμού με τα  Δ.Σ. των μεριδιούχων των άλλων «κλειστών»  συνεταιριστικών τραπεζών, για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας προκειμένου να πετύχουμε  κοινούς στόχους  .

  Πρέπει να αναφέρουμε ότι, μετά τη συνάντηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση και δέσμευση του,  για τα αιτήματά μας .

  Παραμένουν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις μας .

Πρώτος στόχος, να μην πληρώσουμε εμείς  την ζημιά της τράπεζας, αλλά να πάρουμε  τα χρήματα των μεριδίων μας πίσω, να πληρώσουν οι ένοχοι  και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη ζημιά που υπέστησαν οι μεριδιούχοι.

      Επόμενες κινήσεις :

  • συνάντηση με τον κ. Εισαγγελέα  για ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων.
  • Απαιτούμε να μας κοινοποιηθούν τα πρακτικά των αποφάσεων των Δ.Σ. της  Συνεταιριστής Τράπεζας, της περιόδου που δόθηκαν τα μεγάλα δάνεια , για ενημέρωση των μεριδιούχων.
  • Επιπλέον ο σύλλογος μετά του νομικού του συμβούλου, εξετάζει τη δυνατότητα κατάθεσης αγωγών αποζημίωσης, κατά των αρμοδίων φορέων για την ζημιά που υπέστησαν οι μεριδιούχοι  από το κλείσιμο της τράπεζας.

    Ζητάμε για άλλη μια φορά την ενεργοποίηση των μελλών,και τη συμμετοχή τους στις  διαδικασίες μας. Προγραμματίζουμε ανοιχτά  Δ.Σ. για τα  μέλη του συλλόγου μας  και  δημοσιοποίηση των θεμάτων  των συμβουλίων. Επόμενο  ανοιχτό Δ.Σ. στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης (δεν έχουν ζητηθεί  από τον εμπορικό σύλλογο ακόμα ).

  Παρακαλούμε τα μέλη να πληρώσουν τις  ετήσιες συνδρομές τους προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις αγωγές σε βάρος των  κατηγορουμένων που θα κρίνει η προανάκριση .

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου .

Μοιράσου το άρθρο!