Οικονομία

22/11/2023 - 14:49

Τιμή Bitcoin σήμερα: πού και πώς να αγοράσετε BTC στην Ελλάδα;

Μια γνωστή κινεζική παροιμία αναφέρει ότι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι λένε περίπου το ίδιο και για τις επενδύσεις. Θα ήσασταν σε ένα πολύ καλό σημείο αν είχατε αρχίσει να επενδύετε πριν από δύο δεκαετίες.

Εκτός από την όχι και τόσο πιθανή επινόηση τουριστικών γραφείων με δυνατότητα ταξιδιού στον χρόνο, το να πάτε πίσω στην αρχή της χιλιετίας μαζί με το επενδυτικό σας κεφάλαιο δεν είναι στα χαρτιά. Αυτό σας αφήνει με τη δεύτερη καλύτερη ημερομηνία (και τη μόνη πραγματική επιλογή): ξεκινήστε σήμερα.

Αγοράστε χαμηλά, Πωλήστε υψηλά

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων, η ιδέα της πραγματοποίησης μιας αρχικής αγοράς σήμερα σας στέλνει αντανακλαστικά σε διαγράμματα τιμών για να αξιολογήσετε εάν η τιμή είναι ανεβασμένη ή πεσμένη. Ποια είναι η τρέχουσα τιμή Bitcoin; Πώς συγκρίνεται με τις ιστορικές τιμές Bitcoin (BTC); Είναι μια καλή στιγμή για την αγορά Bitcoin; Είναι το peer trading με ξένους μέσω του διαδικτύου, χωρίς τράπεζες ή οικονομικούς συμβούλους, ένας έξυπνος τρόπος δημιουργίας πλούτου ή ένας από τους χειρότερους τρόπους για να κερδίσετε γρήγορα χρήματα; Και τι γίνεται με το πορτοφόλι μου; Πρέπει να κρατήσω τα Bitcoin ή να πάρω το κέρδος μου ή λιγότερα τώρα;

Όλοι γνωρίζουν ότι μια κερδοφόρα επένδυση σε οποιαδήποτε μονάδα αξίας σημαίνει αγορά όταν οι τιμές είναι χαμηλές και πώληση όταν οι τιμές είναι υψηλές. Αυτό είναι γνωστό ως πρόγνωση της αγοράς. Προσπαθείτε να αποκτήσετε Bitcoin ακριβώς τη στιγμή που η τιμή φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της και προγραμματίζετε τις πωλήσεις σας ώστε να συμπέσουν με τις ανώτατες τιμές.

Συναισθηματικοί φραγμοί

Αν και η αγορά όταν οι τιμές είναι χαμηλές έχει λογική, τα συναισθήματα μπαίνουν στη μέση. Το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH) έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων σε σημαντική ύφεση από τότε που οι τιμές κορυφώθηκαν τον Νοέμβριο του 2021. Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει έως και το 70% της αξίας τους σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η σύνδεση Bitcoin-μετρητών είναι εξαιρετικά ασταθής, όπως αποδεικνύεται σε οποιοδήποτε γράφημα που δείχνει τον όγκο συναλλαγών και την τιμή Bitcoin.

Η φόρμουλα 'αγορά στην χαμηλή τιμή, πώληση στην υψηλή' υποδηλώνει ότι σήμερα θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή για να εισέλθετε σε επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, επειδή μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα Bitcoin που θέλετε με μεγάλη έκπτωση. Αλλά σε όλο τον κόσμο, οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων χάνουν την ψυχραιμία τους και εγκαταλείπουν την αγορά, διαθέτοντας την περιουσία τους με ζημία αντί να φορτώνουν το πορτοφόλι Bitcoin τους με πολλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.

Οι επιπτώσεις της μεταβλητότητας

Η αγορά όταν οι τιμές είναι χαμηλές και η πώληση όταν είναι υψηλές είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της διαβόητης μεταβλητότητας του κρυπτονομίσματος. Η τιμή Bitcoin εκτοξεύεται και κατακρημνίζεται δραματικά χωρίς προφανή αιτία. Η αγορά των 200 € της περασμένης εβδομάδας μπορεί σήμερα να αξίζει 750 € —ή 75 €.

Η ζωντανή τιμή Bitcoin βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση, όπως ορίζεται από το τι καταβάλλεται σε κεντρικά και αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που παρακολουθούν τις τιμές στις οποίες οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν Bitcoin - πραγματικές συναλλαγές Bitcoin στις οποίες η αξία του ψηφιακού χρήματος καθορίζεται μόνο από την προσφορά και τη ζήτηση.

Πρόγνωση της Αγοράς vs Γνώση της Αγοράς

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι που επιδίδονται σε ημερήσιο trading χάνουν χρήματα. H πρόγνωση της αγοράς είναι δύσκολη. Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα, παραμένει όμως ένας θρύλος μεταξύ των επενδυτών και των διαχειριστών κεφαλαίων. Αυτός και οι συνεργάτες του στην Berkshire Hathaway έχουν βγάλει δισεκατομμύρια για τους ίδιους και τους πελάτες τους —χωρίς να κάνουν πρόγνωση της αγοράς.

«Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το τι θα κάνει το χρηματιστήριο όταν ανοίξει τη Δευτέρα», λέει ο Μπάφετ. «Δεν έχουμε ποτέ». Οι έμποροι κρυπτονομισμάτων λένε το ίδιο για την τιμή του Bitcoin.

Αυξομείωση θέσεως

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι —συμπεριλαμβανομένου του Μπάφετ— συνιστούν μια τακτική που ονομάζεται αυξομείωση θέσεως (dollar-cost averaging) τόσο σε νέους όσο και έμπειρους χρήστες του Bitcoin και άλλων εικονικών περιουσιακών στοιχείων. 

Με την αυξομείωση θέσεως, αποκτάτε ακριβώς το ίδιο ποσό σε δολάρια (ή ευρώ, ή άλλο κλασσικό νόμισμα) στο ίδιο περιουσιακό στοιχείο κάθε εβδομάδα ή μήνα. Με την πάροδο του χρόνου, αποκτάτε περισσότερα τέτοια στοιχεία -περισσότερα διακριτικά ή νομίσματα- όταν οι τιμές είναι χαμηλές. Αυτό μειώνει τη βάση κόστους σας, πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρδη σας είναι υψηλότερα όταν η τιμή ανακάμψει και τελικά ανταλλάξετε τα περιουσιακά στοιχεία σας για κάποιο κλασσικό νόμισμα.

Αυτό σημαίνει ότι αγοράζετε Bitcoin σύμφωνα με ένα τακτικό χρονοδιάγραμμα, μεταφέροντας χρηματικά κεφάλαια από τον τραπεζικό σας λογαριασμό ανεξάρτητα από την τρέχουσα τιμή BTC. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η Bitcoin τιμή αυξάνεται, το κρυπτονομισματικό σας πορτοφόλι μετατρέπεται σε αποθήκη αξίας. Τα BTC που έχετε συσσωρεύσει σε χαμηλές τιμές μειώνουν τη βάση κόστους για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό σας.

Περιμένετε να ωριμάσουν τα κέρδη σας

Απλά κρατήστε τα Bitcoin στο πορτοφόλι σας με αυξομεώση θέσεως. Αφήστε τα εκεί για μήνες ή χρόνια μέχρι να αυξηθεί η τιμή Bitcoin. Όταν η τιμή BTC ανακάμψει ή ξεφύγει, το κέρδος σας είναι μεγαλύτερο, επειδή η μέση κοστολόγηση έχει μειώσει το μέσο ποσό που πληρώσατε για το ιστορικό των συναλλαγών σας με BTC.

Αυτή η δυναμική, η οποία βασίζεται στην αγορά λίγων Bitcoin με κάθε προγραμματισμένη συναλλαγή, συνιστάται από τους επενδυτικούς συμβούλους έναντι των συναλλαγών που επικεντρώνονται στην τιμή για τις παραδοσιακές μετοχές και τα ομόλογα, καθώς και για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Τελικά, τα κέρδη σας προέρχονται από το πόσο χρόνο θα παραμείνετε στην αγορά, όχι από το πόσο καλοί είστε στην πρόγνωση της αγοράς.

Η Μακροπρόθεσμη Θεώρηση

Μπορείτε να προσδιορίσετε την τιμή Bitcoin (BTC) αυτή τη στιγμή μεταβαίνοντας στη σελίδα τιμής στο Kriptomat ή σε οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Το διάγραμμα ιστορικού τιμής Bitcoin είναι όλες απότομες κορυφές και ξαφνικές κοιλάδες όταν μετράτε μερικές εβδομάδες ή μερικούς μήνες αξίας Bitcoin.

Αλλά όταν κάνετε σμίκρυνση για να εξετάσετε τη συναλλαγματική ισοτιμία του Bitcoin για αρκετά χρόνια, τα ακανόνιστα υψηλά και χαμηλά επίπεδα επισκιάζονται από μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το μπλοκ Genesis που δημιουργήθηκε από τον Satoshi Nakamoto, το ψευδώνυμο του ατόμου που δημιούργησε το BTC και πυροδότησε την επανάσταση των κρυπτονομισμάτων, μέχρι τώρα.

Ιστορική απόδοση

Μια ματιά στην Blockchain του Bitcoin δείχνει πως μακροπρόθεσμα, το Bitcoin (BTC) έχει ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία τις περισσότερες άλλες επενδύσεις. Ακολουθούν οι σύνθετοι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης (CAGR) για ορισμένα από τα πιο διαδεδομένα και συνιστώμενα περιουσιακά στοιχεία:

Περιουσιακό Στοιχείο 10ετές CAGR

  • BTC 132.2%
  • S&P 500 16.6%
  • DJIA 11.41%
  • Gold 1.2%

Τα στοιχεία αυτά ισχύουν είτε ελέγχετε την τιμή σε ευρώ, σε δολάρια ΗΠΑ, ή οποιαδήποτε άλλη βάση τιμών. Είναι αρκετά σαφές από αυτό το διάγραμμα ότι η άνοδος της τιμής του Bitcoin επισκίασε τις αξιοσέβαστες αποδόσεις που κέρδισαν οι άνθρωποι που επέλεξαν ένα παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο για να επενδύσουν. Οι άνθρωποι στρέφονται στον χρυσό για σταθερότητα, αλλά τα πολύτιμα μέταλλα σπάνια προσφέρουν λύσεις ως προσφορά κερδών.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη με βάση τη δυναμική της οικονομίας των κρυπτονομισμάτων και όχι με βάση τις διορθωτικές προσαρμογές του πρωτοκόλλου του Bitcoin που έγιναν από το Ίδρυμα Bitcoin ή το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο διοικητικό όργανο. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα στο σύμπαν του BTC. Η Blockchain του Bitcoin καταγράφει κάθε συναλλαγή και είναι τελικά αυτά τα δεδομένα που καθορίζουν την τιμή του BTC.

Μεταβλητότητα της τιμής Bitcoin

Η συναλλαγματική ισοτιμία του BTC ανεβαίνει και πέφτει απότομα βραχυπρόθεσμα με βάση τις φήμες για τον Satoshi Nakamoto, τα tweets του CEO της Tesla Elon Musk ή τις δηλώσεις του επικεφαλής προγραμματιστή του Bitcoin, Gavin Andresen.

Αν κάνετε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, μπορεί να χάσετε ή να κερδίσετε πολλά χρήματα πολύ γρήγορα. Αλλά αυτές οι βραχυπρόθεσμες μεταβολές στην αξία του Bitcoin λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων τάσεων. Αν επενδύατε 1.000 € BTC πριν από μια δεκαετία, σήμερα θα ήσασταν πλούσιοι. (Και σκεφτείτε μόνο τα τέλη συναλλαγών που θα γλυτώνατε!)

«Κρατήστε το για πάντα»

Αυτό είναι το είδος μακροπρόθεσμης επένδυσης ικανοποιεί τον Μπάφετ, ο οποίος συμβουλεύει τους πελάτες του: «Όταν αγοράζετε μια μετοχή, σχεδιάστε να την κρατήσετε για πάντα». 

Ο Μπάφετ σαφώς και δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις μέχρι θανάτου για κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχει αγοράσει, αλλά είναι σοβαρός όταν μιλά για τις μακροπρόθεσμες προθέσεις του. «Αν δε σκέφτεστε να κατέχετε μια μετοχή για δέκα χρόνια, μη σκέφτεστε καν να την κατέχετε για δέκα λεπτά», συμβουλεύει. «Η αγαπημένη μας περίοδος διακράτησης είναι για πάντα».

Οι πιο επιτυχημένοι επενδυτές είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην παρόρμηση
να εξαργυρώσουν και διακρατούν το BTC και άλλα κρυπτονομίσματα στον λογαριασμό τους για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να επιτύχουν μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτή η στρατηγική κατέχει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο του Bitcoin, όπου είναι γνωστή ως «hodl» σε ανάμνηση ενός τυπογραφικού λάθους μιας ειδησεογραφικής ομάδας.

Κέρδη χωρίς αγορές: Η επιλογή εξόρυξης Bitcoin

Το δίκτυο Bitcoin υποστηρίζει καθημερινούς ανθρώπους που αποκτούν BTC ως αποθήκη αξίας για να το χρησιμοποιήσουν ως νόμισμα γενικής χρήσης, ως μέθοδο πληρωμής για καθημερινές συναλλαγές. Υποστηρίζει τους επενδυτές που συμμετέχουν σε συναλλαγές μεταξύ ομοτίμων. Ελπίζουν ότι η τιμή του Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ ή σε ευρώ θα αυξηθεί και θα μπορέσουν να τσεπώσουν κέρδη όταν ανταλλάξουν τα νομίσματά τους με συμβατικά χρήματα στην υψηλότερη τιμή.

Υποστηρίζει επίσης τους ανθρακωρύχους Bitcoin, άτομα και εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων για να κερδίσουν μια ανταμοιβή μπλοκ, να φέρουν ένα νέο Bitcoin στον κόσμο (και έτσι να αυξήσουν την κυκλοφορούσα προσφορά BTC και την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς) και να λάβουν Bitcoin ως ανταμοιβή. Αυτός ο μηχανισμός είναι κεντρικός για το Bitcoin, ο οποίος καθορίζεται μαζί με τη μέγιστη προσφορά νομισμάτων στην εφαρμογή πελάτη του κώδικα ανοικτού κώδικα που τροφοδοτεί το δίκτυο Bitcoin.

Κόμβοι και συναίνεση

Ένας κόμβος είναι ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο Bitcoin και εκτελεί μια εφαρμογή πελάτη Bitcoin για να επαληθεύει τα δεδομένα των συναλλαγών, να αποθηκεύει αντίγραφα των συναλλαγών και να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ανθρακωρύχο να δημιουργήσει ένα μπλοκ - και να κερδίσει την ευκαιρία να κάνει το ακατόρθωτο φέρνοντας νέα Bitcoin στον κόσμο. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το Paypal, για παράδειγμα.

Το σύστημα συναίνεσης απόδειξης εργασίας (proof-of-work) που χρησιμοποιείται από το BTC απαιτεί από τους κόμβους του δικτύου του Bitcoin να προσθέτουν κάθε συναλλαγή σε ένα μπλοκ που είναι υποψήφιο για προσθήκη στην αποκεντρωμένη βάση δεδομένων του BTC. Η συναλλαγή προστίθεται σε περίπου 1.000 άλλες σε κάθε μπλοκ. Καμία συναλλαγή δεν οριστικοποιείται μέχρι να προστεθεί σε ένα μπλοκ και να αναρτηθεί από τους κόμβους του δικτύου μαζί με εκατομμύρια άλλες συναλλαγές.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι απαραίτητη για τον μηχανισμό συναίνεσης του δικτύου BTC και είναι ένα από τα διάφορα μέσα ασφαλείας που διατηρούν το BTC και το δίκτυο Bitcoin ασφαλή. Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο. Η εξόρυξη BTC επαληθεύει την εγκυρότητα των peer-to-peer συναλλαγών πριν αυτές αναρτηθούν στην Blockchain.

Οι ανθρακωρύχοι δημιουργούν μπλοκ και όταν το δικό τους μπλοκ προστεθεί, ανταμείβονται με νέα BTC, Bitcoins που δεν υπήρχαν πριν οι ανθρακωρύχοι προσθέσουν τα μπλοκ συναλλαγών στην Blockchain. Γι' αυτό ονομάζεται εξόρυξη - είναι σαν να κάνει κανείς τη σκληρή δουλειά του σκαψίματος για να ανακαλύψει νέα Bitcoin. Αυτή η έξυπνη διαδικασία είναι το κλειδί για τη λειτουργία του δικτύου Bitcoin, δείγμα της ευφυΐας του δημιουργού του Bitcoin, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε ανθρακωρύχο να συμβάλλει στη συνολική λειτουργία του δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Η διαμάχη της κατανάλωσης

Η διαδικασία εξόρυξης του Bitcoin έχει προκαλέσει κριτική και διαμάχες. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται από τους υπολογιστές που εκτελούν τη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin - και τα παζλ κρυπτογράφησης που απαιτούν από κάθε εξορύκτη να επιβαρύνει το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας - είναι σημαντική. Ως προς τις λύσεις, αυτό το βασικό μέρος του πρωτοκόλλου BTC είναι ένας σχετικά φτωχός τρόπος να ξοδευτεί πολύτιμη ενέργεια.

Καθώς η εργασία του Bitcoin αυξάνει την προσφορά νομισμάτων και ενισχύει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin ανταγωνίζεται εκείνη ολόκληρων χωρών. Το 2022, η ενέργεια που απαιτούσε ο εξειδικευμένος εξοπλισμός υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι μεγάλες φάρμες εξόρυξης Bitcoin ήταν περίπου όσο ολόκληρη η χώρα της Σουηδίας. Οι επικριτές λένε ότι η συμβολή του Bitcoin στην κλιματική αλλαγή είναι σημαντική.

Η μέθοδος συναίνεσης proof-of-work του Bitcoin ευθύνεται. Οι συναλλαγές Bitcoin αποθηκεύονται σε μπλοκ που δημιουργούνται από ανθρακωρύχους, οι οποίοι πρέπει στη συνέχεια να λύσουν δύσκολους κρυπτογραφικούς γρίφους για να κερδίσουν ανταμοιβές. Ίσως μια μέρα να υπάρξει μια κλιματική συμφωνία στην κρυπτογράφηση, ώστε η εξόρυξη να βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - ίσως ηλιακή ή γεωθερμική ή αιολική ενέργεια - και να επιτρέψει στους ανθρακωρύχους να αυξήσουν την κυκλοφορούσα προσφορά εικονικών περιουσιακών στοιχείων χωρίς τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις του Bitcoin και τη συμβολή του στην επιδείνωση των κλιματικών προβλημάτων του κόσμου.

Η κυβερνητική ρύθμιση θα μπορούσε να καθιερώση αυτή τη συμφωνία σύντομα, αναγκάζοντας τους υπολογιστές που εκτελούν λογισμικό για τη δημιουργία νέων μπλοκ να εκτελούν νέο λογισμικό που καταναλώνει λιγότερους πόρους.

Το δίκτυο BTC Lightning είναι μια λύση επιπέδου 2 που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση του ψηφιακού νομίσματος εκτός αλυσίδας μέσω μιας διαδικασίας όπως η sharding, κατά την οποία κάθε πληρωμή ή νόμισμα που λαμβάνεται καταγράφεται σε μια sidechain και στη συνέχεια ενοποιείται σε νέα μπλοκ. Το δίκυτο Lightning σχεδιάστηκε κυρίως ως ένας τρόπος για να μεταφέρονται Bitcoin πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά θα μπορούσε επίσης να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας ανά συναλλαγή. Η ύπαρξή του αποδεικνύει ότι οι ειδήσεις για χαμηλά ποσοστά υιοθέτησης στον κλάδο των εικονικών μετρητών είναι ψεύτικες, ανεξάρτητα από το τι λένε οι αναλυτές.

Hard Fork, κανείς;

Οποιαδήποτε μελλοντική τροποποίηση του πρωτοκόλλου του Bitcoin για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων θα απαιτούσε μια σκληρή διακλάδωση (hard fork) του λογισμικού Bitcoin για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής Blockchain, ακολουθούμενη από τη μετάβαση εκατομμυρίων χρηστών στο νέο σπίτι των νομισμάτων Bitcoin.

Οι σκληρές διακλαδώσεις συμβαίνουν όταν τα κρυπτονομίσματα χωρίζονται στα δύο και σχηματίζεται ένα νέο δίκτυο με ασύμβατο πρωτόκολλο. Η υιοθέτηση αυτών των βασικών αλλαγών είναι δύσκολο να επιβληθεί χωρίς τη δύναμη μιας κυβέρνησης ή μιας άλλης αρχής του κλάδου, αλλά τα νέα για την ανάγκη να γίνει μια αλλαγή ταξιδεύουν από τον αποστολέα στον παραλήπτη και η ζήτηση για μια νέα λύση σημαίνει ότι οι λογαριασμοί αναπόφευκτα μεταναστεύουν στην καλύτερη, πιο προοδευτική αρχιτεκτονική. Στην ιστορία του Bitcoin υπήρξαν αρκετές σκληρές διακλαδώσεις.

Μαθήματα Από το Παρελθόν

Ένας καλός τρόπος για να επωφεληθείτε από τις μακροπρόθεσμες τάσεις είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Επαναλαμβανόμενων Αγορών του Kriptomat, η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε ένα πρόγραμμα τακτικών αγορών σε εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση χωρίς να επισκέπτεστε μεσάζοντες ή τράπεζες για να κάνετε μια επένδυση. Μόλις στην τιμή ενός απλού καθημερινού καφέ, μπορείτε να αναπτύξετε αργά αλλά σταθερά το χαρτοφυλάκιό σας σε κρυπτονομίσματα για την υποστήριξη μακροπρόθεσμων στόχων, όπως η συνταξιοδότηση, η αγορά ακινήτου ή η πληρωμή μιας ακριβής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Οι Επαναλαμβανόμενες Αγορές προσφέρουν πέντε βασικά οφέλη που είναι γνωστά στην κοινότητα των επενδύσεων εκτός Blockchain:

  1. Σας απαλλάσσουν από το δύσκολο έργο της πρόβλεψης των μεταβολών στην τιμή BTC και του χρονισμού των συναλλαγών ώστε να πραγματοποιούνται στα υψηλά και χαμηλά της αγοράς.
  2. Ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο της μεταβλητότητας της τιμής BTC με τη μέση εξισορρόπηση των κορυφών και των κοιλάδων στα διαγράμματα τιμών.
  3. Σας επιτρέπουν να αρχίσετε να εκπληρώνετε άμεσα τους οικονομικούς σας στόχους, χωρίς να περιμένετε να δημιουργήσετε ένα μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο.
  4. Εξαλείφουν τις ζημιογόνες συνέπειες των «προαισθήσεων» και των συναισθημάτων κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων με BTC.
  5. Συγκεντρώνει περισσότερα BTC και άλλα κρυπτονομίσματα όταν οι τιμές είναι χαμηλές, μειώνοντας τη βάση κόστους και μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις σας όταν πουλάτε Bitcoin και πραγματοποιείτε ανάληψη των κεφαλαίων σας, μετατρέποντάς τα σε δολάρια, ευρώ ή άλλο νόμισμα.

Στο Kriptomat, υπάρχει κι ένα έκτο όφελος: Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία με μια τραπεζική κάρτα για μόλις 15 € τον μήνα και οι τακτικές αγορές θα γίνονται αυτόματα, ώστε εσείς να αφιερωθείτε πλήρως στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας.

Η επένδυση είναι πάντα ένα ρίσκο, και είναι ιδιαίτερα δύσκολη στον κόσμο της εικονικής οικονομίας, όπου η αστάθεια της τιμής Bitcoin καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόγνωση της αγοράς και τη δημιουργία μιας περιουσιακής αξίας με μερικές μεγάλες επενδύσεις. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στην αυξομείωση θέσεως ή σε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγματική στρατηγική στον πραγματικό κόσμο, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι Bitcoin έχουν βρει επιτυχία αντιμετωπίζοντας το κρυπτονόμισμα ως μακροπρόθεσμη επένδυση.

Σχετικά με το Kriptomat

Ιδρύθηκε το 2018, και το Kriptomat έχει ως στόχο να καταστήσει τα οφέλη της ιδιοκτησίας και της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα διαθέσιμα σε καθημερινούς ανθρώπους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Η προσέγγιση «Τα κρυπτονομίσματα, αλλά απλά» της πλατφόρμας του Kriptomat μεταφέρει την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας Blockchain από τους χρήστες στις ομάδες προϊόντων και μηχανικών της εταιρείας. Οι πελάτες αξιολογούν σταθερά το Kriptomat ως την απλούστερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στον κλάδο με μεγάλη διαφορά.

Η ίδια προσέγγιση ισχύει για την ασφάλεια, τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις και όλες τις άλλες πτυχές της σχέσης με τον πελάτη, όπως εκφράζεται στο σύνθημα "Αυστηροί με εμάς, Χαλαροί με εσάς".

Με έδρα το Ταλίν της Εσθονίας, το Kriptomat είναι η κορυφαία πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων  στην Ευρώπη, όσον αφορά την άδεια και την πιστοποίηση. Η πλατφόρμα έχει καταστήσει την ιδιοκτησία και την επένδυση κρυπτονομισμάτων προσιτή σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, καθιστώντας την μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες στον κόσμο για την αγορά, την πώληση, την ανταλλαγή, την απόκτηση και την επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!