Οικονομία

21/01/2012 - 20:27

Βρέθηκε(;) ανάδοχος για τη μαρίνα της Μυτιλήνης

yle="text-align:justify;">Η μαρίνα της Μυτιλήνης ξεκινά επιτέλους την λειτουργία της. Χρόνια μετά την κατασκευή της είναι έτοιμη να δεχθεί τα πολυτελή σκάφη που θα φτάσουν εκεί από κάθε γωνιά του κόσμου.Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση του τουριστικού λιμένα της πόλης που μπορεί να είχε κατασκευαστεί εδώ και καιρό, όμως δεν είχε δημοπρατηθεί από το δημόσιο έτσι ώστε να την εκμεταλλευτεί κάποιος ιδιώτης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την δημοπράτηση της ξεκίνησε όταν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε δώσει και τα περισσότερα κονδύλια για την κατασκευή της ειδοποίησε τους αρμόδιους ότι εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες το Ελληνικό κράτος θα έπρεπε να επιστρέψει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία ήταν ο Σεπτέμβριος του 2012.

Τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων φορέων και ιδιαίτερα της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε προσφορά από κοινοπραξία Ελληνικής εταιρείας και της εταιρείας SETUR τουρκικών συμφερόντων.

Ο φάκελος ανοίχθηκε. Ελέγχθηκαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και αυτό που απομένει τώρα είναι ο έλεγχος των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων.

Το «στοίχημα» κερδήθηκε και οι 215 θέσεις ελλιμενισμού είναι πανέτοιμες πλέον να υποδεχθούν τους επισκέπτες του πανέμορφου νησιού μας. Κάτι βέβαια που θα δώσει νέα πνοή και στην τουριστική αγορά της Μυτιλήνης.

---------------------------------

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

 

Μοιράσου το άρθρο!