Παράξενα

11/08/2022 - 18:55

Βίντεο που κόβει την ανάσα - Αεροσκάφος κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια λουόμενων στη Σκιάθο

Νέο βίντεο που κόβει την ανάσα, με αεροσκάφος να περνά κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια λουόμενων στη Σκιάθο, κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρω του διαδικτύου. Μιλώντας αποκλειστικά στο ertnews.gr ο plane spotter Κωνσταντίνος Χατζηγεωργιάδης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα που συνέβει αυτό το γεγονός και τράβηξε το βίντεο, αναφέρει πως «πρόκειται για μια από τις χαμηλότερες προσγειώσεις των τελευταίων ετών που έχει υπάρξει στην ιστορία του αεροδρομίου».

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

Πρόκειται για την πτήση W68447 της Wizz Air, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  (05/08) από την Νάπολη για το νησί της Σκιάθου με αεροσκάφος τύπου Airbus A321neo.

«Ήταν μία ιδιαίτερα χαμηλή προσγείωση, ίσως και η χαμηλότερη που έχει υπάρξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργιάδης, καθώς όπως φαίνεται και από το βίντεο που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το αεροσκάφος περνάει ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια των τουριστών, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να δουν σε απόσταση αναπνοής την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών.

Τα δύο προηγούμενα πρόσφατα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο ίδιο σημείο, δεν πτόησαν τους τουρίστες οι οποίοι έκαναν και αυτή τη φορά τα αδύνατα δυνατά για να απαθανατίσουν την στιγμή αυτής της κινηματογραφικής προσγείωσης του αεροσκάφους.

Ο κ. Χατζηγεωργιάδης βρισκόταν εκεί για να τραβήξει μέσα από το φωτογραφικό του φακό αυτή την ξεχωριστή στιγμή μαζί με άλλους plane spotters και τουρίστες.

«Εγώ βρισκόμουν λίγο πιο μακριά, σε απόσταση ασφαλείας, και έτσι μπόρεσα να έχω ένα πιο ανοιχτό πλάνο, μια γενική εικόνα του περιβάλλοντα χώρου πιάνοντας την κίνηση του κόσμου και του αεροσκάφους» είπε ο κ. Χατζηγεωργιάδης.

«Επισκέπτομαι την Σκιάθο τακτικά για plane spotting, έχω δει εκατοντάδες προσγειώσεις μα τέτοια προσγείωση δεν είχα ξαναδεί όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν κάτι που έκανε την καρδιά μου να χτυπήσει λίγο πιο δυνατά καθώς παρακολουθούσα αυτό που συνέβαινε με δέος μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Ήταν κάτι που ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη, προσωπικά είχα ανατριχιάσει γνωρίζοντας πόσο σπάνιο είναι αυτό που μόλις είδα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν πίστευα πως ήταν τόσο χαμηλά» πρόσθεσε ο plane spotter, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα ένιωσε την στιγμή της συγκλονιστικής αυτής προσγείωσης του αεροσκάφους.

Ωστόσο ανάμεικτα τα συναισθήματα των υπολοίπων ανθρώπων που βίωσαν αυτή τη στιγμή, καθώς τα επιφωνήματα που ακούγονταν ήταν μεταξύ θαυμασμού και φόβου σύμφωνα με τα λεγόμενα του plane spotter.

(photo Κωνσταντίνου Χατζηγεωργιάδη)

«Άλλοι ήταν ενθουσιασμένοι, άλλοι λίγο τρομαγμένοι και άλλοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τον αέρα. Κάποιοι μάλιστα παρασύρθηκαν από τον αέρα χωρίς να τραυματιστούν» είπε και πρόσθεσε «θα μπορούσε κάποιος να είχε χτυπήσει παρασυρόμενος από τα καυσαέρια και την αεροδυναμική του αεροσκάφους» τονίζοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος.

Επιπλέον, στο τέλος του βίντεο του κ. Χατζηγεωργιάδη φαίνεται και η σκόνη που σηκώθηκε από το πέρασμα του αεροσκάφους. «Η σκόνη αυτή σηκώνεται όταν οι πιλότοι βάζουν μεγάλη ισχύ στους κινητήρες για απογείωση, όποτε ο αέρας που πετάει πίσω ο κινητήρας σηκώνει σκόνη, είναι το λεγόμενο jetblast που παρέσυρε και την ηλικιωμένη πριν ένα μήνα στην Σκιάθο» είπε και πρόσθεσε πως «εδώ μιλάμε για μια ιστορικά χαμηλή προσγείωση».

 

Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!