Πολιτική

04/10/2013 - 07:33

Σκληρή απάντηση Άρη Χατζηκομνηνού σε όλους αμφισβήτησαν το δημοκρατικό του φρόνημα

Δ

ήλωση - απάντηση Άρη Χατζηκομνηνού σχετικά με την κριτική που δέχτηκε για τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή  το ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα:

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως δημοτικός σύμβουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και επ’ευκαιρία της συζήτησης του ψηφίσματος που έφερε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Πάλλη αναφορικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσα ότι καταδικάζω απερίφραστα τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου, όπως και κάθε άλλη εγκληματική ενέργεια, απ’όπου και αν προέρχεται, αναφέροντας τα θύματα της ΜARFIN και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας τους, την επίθεση με όπλα εναντίων αστυνομικών στις Σκουριές, αλλά και την καταστροφή περιουσιών με το κάψιμο καταστημάτων στην Αθήνα από τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους.
    Τις αμέσως επόμενες μέρες στοχοποιήθηκα και δέχτηκα προσωπική επίθεση από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις μου αυτές με ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων με κατήγγειλαν για ακροδεξιό παραλήρημα.     
    Στην ίδια κατεύθυνση και η γνωστή εφημερίδα, η καταδικασμένη με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για συκοφαντική μου δυσφήμηση, η οποία εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την εμπάθεια και την κακότητά της προς το πρόσωπό μου, που δεν συνάδουν στη δημοσιογραφική δεοντολογία, ούτε λίγο ούτε πολύ για τις παραπάνω θέσεις μου με εμφάνισε ως φασίστα.
    Η ατυχία και η δυστυχία των παραπάνω είναι ότι η Μυτιλήνη σαν μικρή κοινωνία μας δίνει την δυνατότητα να γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.
    Έτσι στον μεν ΣΥΡΙΖΑ θέλω να δηλώσω το αυτονόητο, ότι δηλαδή η δημοκρατία απαιτεί να σέβεσαι την άλλη άποψη, είτε την αποδέχεσαι είτε όχι, και να μην χρησιμοποιείς την έννοιά της κατά το δοκούν για την εξυπηρέτηση των εκάστοτε κομματικών σου συμφερόντων. Να θυμίσω δε στο συνάδελφο κ. Γεώργιο Πάλλη, ότι όταν επιχειρήθηκε στο τελευταίο συμβούλιο ο λεκτικός προπηλακισμός του από το ακροατήριο της αίθουσας από κάποιους νεαρούς με μαύρα, «ο ακροδεξιός» Χατζηκομνηνός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκκενώσει την αίθουσα, δηλώνοντας συγχρόνως ότι αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο θα αποχωρούσε μαζί με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης από την αίθουσα.
    Αυτή είναι η δημοκρατία κύριοι του Σύριζα και αγαπητέ κ. Πάλλη.
Προσωπικά αισθάνομαι και είμαι βαθιά δημοκράτης και αυτό αποδεικνύει η πορεία μου στη πολιτική και στην κοινωνία της Λέσβου από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα.
    Όσο για τους εκδότες και τους δημοσιογράφους της γνωστής εφημερίδας θέλω να δηλώσω ότι η ατυχία τους συνίσταται στο γεγονός της τηλεοπτικής κάλυψης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που κάθε φορά ξεσκεπάζει και ξεφτιλίζει κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών ή απόκρυψης της μισής αλήθειας από τα τεκταινόμενα  σε αυτές.
    Καθώς επίσης καθημερινά να θυμούνται και να συνειδητοποιούν ότι οι καιροί των παχυλών αγελάδων (και ο νοών νοείτω!!!) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και η δύναμή τους σταθερά θα μειώνεται.
Ευχαριστώ.

Μοιράσου το άρθρο!